Almanya, saldırıda öldürülen Ece’nin yasını tutuyor

Almanya, küçük bir kasaba olan Illerkirchberg’de pazartesi günü iki kız çocuğuna yapılan bıçaklı saldırının şokunda. Der Virgül bölgede yaşayan yurttaşlarımızdan cinayetle ilgili ayrıntılı bilgilere ulaştı…

Almanya, saldırıda öldürülen Ece’nin yasını tutuyor

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletine bağlı Illerkirchberg kasabasında, sabah saatlerinde okula gitmek için otobüs bekleyen iki kız çocuğuna bıçaklı saldırı gerçekleştirildi.

Pazartesi günü [dün] gerçekleşen saldırıda 13 ve 14 yaşlarındaki iki kız çocuğu ağır yaralanmış, durumu daha ağır olan Ece Sarıgül, sağlık ekipleri tarafından olay yerinde hayata tekrar döndürülmüş ancak tüm müdahalelere rağmen kaldırıldığı hastanede kurtarılmamıştır.

Bölge polisi, 14 yaşındaki kız çocuğunun hastanede öldüğünü, diğer çocuğun ise iyileşmekte olduğunu duyurdu.

Cinsel Saldırı

Der Virgül’ün kasabada yaşayan yurttaşlardan edindiği bilgilere göre, saldırıyı gerçekleştiren Doğu Afrika ülkesi Eritre uyruklu 27 yaşında bir erkek.

Acılı ailenin yakınları tarafından Der Virgül’e verilen bilgilere göre; “Ece, ikiz erkek kardeşiyle her zaman olduğu gibi okula gitmek için otobüs durağına gidiyorlar. Otobüsün durağa yanaştığını gören erkek kardeş koşarak otobüse yetişiyor. Ece 10 dakika sonra gelecek olan otobüse binerim düşüncesiyle, kız arkadaşıyla ağır adımlarla durağa doğru ilerliyor.”

Otobüs durağına giderken, sığınma kampı önünden geçen kız çocukları saldırıya uğruyor.

“Kız çocukları sığınma evinin önünden geçerken, bir erkek tarafından önce sözlü sonra fiili tacize uğradıkları, kız çocuklarının bağırıp kaçmaları üzerine, saldırgan kız çocuklarına bıçakla saldırdığı” söylendi.

Şüpheli yakalandı

Saldırıyı gerçekleştirdiği sanılan şüphelinin de hastanede sebebi bilinmeyen bir yaralanma nedeniyle tedavi altında olduğu açıklanırken polis yaptığı açıklamada saldırının mültecilere ya da yabancılara karşı kullanılmaması uyarısı yaptı. Polis sözcüsü Wolfgang Juergens “Şu anda olayla ilgili her şey belirsizliğini koruyor” dedi.

Kasabanın belediye başkanı Markus Haeussler bölge sakinlerinin şokta olduğunu söylerken Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser “korkunç haberin kendisini sarstığını” dile getirdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Feaser ” “Ölen kızın yasını tutuyorum ve yaralı kızın iyileşmesini içtenlikle umuyorum… Polis olayın arka planını yoğun bir şekilde araştırıyor” diye yazdı.

Bugün taziye yapılacak

Bugün Saat 14:00’de itibaren Ulm Cemevi’de taziyeleri kabul edileceği duyurulurken, cenazenin nereye defnedileceği konusunda net bir bilgi edinilemedi.| © DerVirgül

Yayınlama: 06.12.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.