Türkiye’den Gelenler de Dahil, Birçok Ülkeye Karantina | Test Sonucunuz Negatif Olsa Dahi

Avusturya Hükümeti katı bir sınır rejimi planlıyor: Korona vakalarının yoğun olduğu ülkelerden dönenlerin on günlük karantinaya alınması planlanıyor. Şu anda ülkeye 72 saatten eski olmayan negatif bir testle girmek mümkün.

Türkiye’den Gelenler de Dahil, Birçok Ülkeye Karantina | Test Sonucunuz Negatif Olsa Dahi

Avusturya hükümeti önümüzdeki günlerde, sınır kapılarını sıkı denetime alacağı söylenmekte.

Özellikle vaka sayılarının yüksek olduğu ülkelerden gelenlerin, negatif bir test sonucu sunmuş olsalar bile, karantina zorunluluğunun getirileceği iddia ediliyor. 

Kurier gazetesinde yer alan habere göre, Hükümet planının arkasında, yaz aylarında yaşanan kötü deneyimler ve şu anda Türkiye ve Sırbistan’daki yüksek enfekte nüfus sayımlarından kaynaklanıyor gibi görünüyor.

Özellikle 7 Ocak’taki Ortodoks Noel’inden sonra virüsün ortaya çıkmasından korkuluyor.

Tedbir, 100’den fazla (100.000 kişi başına) 7 günlük insidansa sahip ülkelerden Avusturya’ya gelen tüm göçmenler için geçerli olacak. 

Noel’den önce yürürlüğe girecek ve en az 10 Ocak’a kadar sürecek. “Kronen Zeitung” a göre, sınırlarda ve havaalanlarında keskin giriş kontrolleri olacak.

Öte yandan, Covid bölgelerinden tatil yapanların dönüşlerinde karantina süresi çalışma yasasında bir mazeret olarak görülmüyor, bu yüzden izin almanız gerekiyor. 

Yönetmelik, yüksek düzeyde Covid maruziyetine sahip tüm ülkelere eşit şekilde uygulanacak ve bu nedenle İsviçre’deki kayak tatillerinden dönenleri de etkileyeceği düşünülüyor.|virgül 

© Bild: virgül 

Yayınlama: 01.12.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.