Terörle Mücadele Paketi | Vatandaşlık Hukuku Sıkılaştırıldı

Avusturya ‘’ Terörle Mücadele Paketi’’ kapsamında, Vatandaşlık Hukuku ve Semboller Kanunu’nda değişikliğe giderek, Çifte vatandaşlığa sahip olan ve Avusturya’da yasaları ihlal eden herkes, Avusturya vatandaşlığını daha kolay-çabuk kaybetmesinin önünü açtı.

Terörle Mücadele Paketi | Vatandaşlık Hukuku Sıkılaştırıldı

2 Kasım 2020’de Viyana saldırısından sonra gündeme gelen ‘’Terörle Mücadele Paketi’’, hükümetin ilgili bakanları tarafından kamuoyuna duyuruldu. 

Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer (ÖVP), Adalet Bakanı Alma Zadiç (Yeşiller) ve Kadın ve Entegrasyon Bakanı Susanne Raab (ÖVP) ile birlikte Terörle Mücadele Paketi’nin sunumuna, Viyana saldırısından altı ay sonra, federal hükümet terörle mücadelede hızlı bir şekilde bir araya geldiği vurgulanarak başlanıldı. 

İçişleri Bakanı Nehammer, “Terörün amacı her zaman bir toplumu bölmektir” diyerek, Önümüzdeki paket, bunun başarılı olamayacağı gerçeğine net bir cevaptır dedi. 

Bakan, ‘’Belirli bir kesimin özgürlüğünün orantılılık çerçevesinde ve tüm yasalara uygun olarak sınırlandırılması gerekmektedir’’ sözleriyle, Terörle Mücadele Paketi’nin haklılığını savundu. 

Nehammer, Avusturya’nın güvenliğine (ekipman ve teknoloji) 125 milyon euro yatırım yapılacağını söyledi.

Ayrıca ÖVP bakanı, iki yasanında meclise onay için gönderileceğini belirtti. 

Vatandaşlık Hukuku Ve Semboller Kanunu Sıkılaştırıldı

‘’Terörle Mücadele Paketi’’ kapsamında yasalarda yapılan değişikliklere göre, çifte vatandaşlığa sahip olan ve Avusturya’da yasaları ihlal eden herkes, Avusturya vatandaşlığını kaybetmesi daha kolay olacak.

IŞİD ve Müslüman Kardeşler gibi örgütlerin sembolleri zaten yasaklanmış durumda – şimdi Hizbullah’ın sembolleri de yasaklanacak.

Terör suçlarından hüküm giymiş kişilerin artık silah sahibi olmasına izin verilmeyecek. 

Adalet Bakanı Alma Zadiç, talimatların elektronik olarak izlenmesinde iyileştirmeler yapılması, beraberinde şartlı tahliye edilenlerin daha iyi kontrol edilebileceğini söyledi. 

Zadiç, Viyana saldırısını gerçekleştiren saldırganın, şartlı tahliyesine atıfta bulunarak, teknoloji kullanıldığı taktirde ” Bu, şartlı salıverilen kişinin yakın kontrolünü kolaylaştırır.” dedi.

Deradikalizasyon İçin 8 Milyon Euro 

  • (Editörün notu: Deradikalizasyon, bireyin inanç sistemini değiştirme, aşırı ideolojiyi reddetme ve normal değerleri kucaklama sürecidir.) 

Tüm bakanlar, her türlü aşırılığa yönelik olduğunu vurgulayarak, hiçbir dine karşı ayrımcılık yapılmamasını titizlikle sağladıklarını vurguladılar. 

Hükümetin, radikalleşme ve önlemeye yatırım yapma ihtiyacının farkında olduğu ve bu nedenle, 8 milyon euro ek fon sağlanacağı kaydedildi. 

Entegrasyon Bakanı Susanne Raab (ÖVP), üç yeniliği duyurmadan önce Avusturya’daki herkesin yasaya uygun olarak dinini özgürce yaşayabileceğini vurguladı.

Entegrasyon Bakanına göre, dış finansman yasağı ve imamların listesi: radikal vaizlerin daha hızlı tespit edilebileceği ve Avusturya’dan sınır dışı edilebileceği bir liste.

Raab’a göre yasalarda yapılan değişiklik, radikal camilerin daha hızlı kapatılmalarını sağlıyor.|DerVirgül 

Yayınlama: 07.05.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.