Aşağı Avusturya’da vatandaşa 300 Euro enerji yardımı

Eyalet hükümeti tek seferlik enerji yardımı yapmaya karar verdi. Hanedeki ilk kişi tek seferlik ödeme olarak 150 Euro alırken, ilave her kişi için 50 Euro daha ödenecek. Yardımı alabilmek için müracaat gerekmektedir.

Aşağı Avusturya’da vatandaşa 300 Euro enerji yardımı

Aşağı Avusturya Eyalet Hükümeti [NÖ] enerji yardımı kapsamında hane başı tek seferlik 150 Euro ödeneceğini açıkladı.

Buna göre, hanedeki ilk kişi tek seferlik ödeme olarak 150 Euro alırken, ilave her kişi için 50 Euro daha ödeniyor. Dört kişilik bir ailenin alacağı yardım 300 Euro’yu buluyor.

Sığınmacılar ve tutuklular sübvansiyon alamayacaklar. Yıllık brüt geliri en fazla 40.000 Euro olan tek kişilik haneler, yıllık ısınma yardımına ek olarak ek destek alma hakkına sahiptir; çok kişilik haneler için bu sınır 100.000 Euro’dur.

Vali Johanna Mikl-Leitner’e [ÖVP] göre, sadece Avusturya vatandaşları ve “Avusturya vatandaşlarıyla aynı statüye sahip olanlar” – yani AB vatandaşları ve oturum izni olan ve iltica hakkına sahip kişiler – ana ikametgahları Aşağı Avusturya’da olanlar başvurabilir.

Yardım, düşük gelirli yurttaşlara ve orta sınıfa “sosyal açıdan adil, hızlı ve bürokratik olmayan bir şekilde” ulaşmayı amaçlamaktadır. Sübvansiyon, ısınma ve barınma biçiminden, yani kira ya da ev sahibi olma durumundan bağımsızdır.

Yaklaşık 1.6 milyon nüfusu olan eyalette yaklaşık 500.000 kişi yardımdan yararlanacak.

Başvurular önümüzdeki haftadan itibaren mümkün

Yeni konut ve ısınma yardımı için 19 Nisan’dan itibaren eyalet hükümetinin ana sayfası üzerinden başvuru yapılabilecek ve ayrıca bir yardım hattı kurulacak. Son başvuru tarihi ise 30 Haziran. Kayıt verileri otomatik olarak test edilecek ve gelir seviyesi rastgele bir şekilde kontrol edilecek.|©DerVirgül

Yayınlama: 12.04.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.