İnternetten tanıdığı kadına âşık oldu | Yukarı Avusturya’da 26 yaşındaki kadın saldırıya uğradı

Yukarı Avusturya Eyaleti Regau’da (Vöcklabruck bölgesi) 16 Ekim günü internet üzerinden tanıştığı 34 yaşındaki bir kişiyi bıçakladığından şüphelenilen 26 yaşındaki adam, polis sorgusu sırasında öldürme niyeti olmadığını söyledi.

İnternetten tanıdığı kadına âşık oldu | Yukarı Avusturya’da 26 yaşındaki kadın saldırıya uğradı

Wels Savcılığı sözcüsü Salı günü zanlının, “kendisiyle dostane bir şekilde konuşmayacağını” anladığı için bıçakla konuşmaya zorlamak istediğini iddia etti.

Adamın kadını sadece internetten tanıdığı söyleniyor. İddiaya göre kadına aşık olmuş ve onunla bir ilişki yaşadığından bahsetmiştir. Kadın internet bağlantısını kopardığında, adam daha fazla yaşamak istemediğini ifade etti. Sözcü, sorgu raporunda, arabasına bindiğini ve onunla tekrar konuşmak için Yukarı Avusturya’ya gittiğini ve yanına bir de bıçak aldığını söyledi.

16 Ekim akşamı kadının kapısının önünde bekleyen adam, iddiaya göre kadını zorla daireye sokmuş, ona saldırmış ve birkaç saat boyunca orada tutmuştur. Akşamın ilerleyen saatlerinde kadınla evden ayrılmış. Kadını kendisiyle birlikte arabasına gitmeye zorladığı söyleniyor. Yoldan geçen bir kişi arabaya bindirilmek istenen Hollandalı kadının kaçmaya çalıştığını gördüğünü, bu sırada adam tarafından bıçakla bir kez daha yaralandığını belirtti. Ardından da adam arabasına binerek kaçtı. Ağır yaralanan kadın hastaneye kaldırıldı ve ameliyata alındı.

Bir gün sonra şüpheli, geniş çaplı bir arama yapılarak polis tarafından yakalandı. Polisten kaçarken arabasıyla kaza yaptı ve yaralandı. Kendisi ancak şimdi sorgulanabildi. | ©DerVirgül

Şiddete maruz kalan kadınlar için yardım

Avusturya’da şiddete maruz kalan kadınlar 0800-222-555 numaralı Kadın Yardım Hattından, www.frauenhelpline.at adresinden; www.aoef.at adresinden Özerk Avusturya Kadın Sığınma Evleri Birliği’nden (AÖF); www.interventionsstelle-wien.at adresinden Aile İçi Şiddete Karşı Viyana Müdahale Merkezi/Viyana Şiddet Koruma Merkezi’nden ve 01-71719 numaralı Viyana Belediyesi 24 Saat Kadın Acil Yardım Hattından yardım ve bilgi alabilirler. 057722 numaralı Kadın Sığınma Evi Yardım Hattı ve Avusturya Şiddet Koruma Merkezleri: 0800/700-217; Polis Yardım Hattı: 133

Yayınlama: 31.10.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.