Avusturya’yı 8 Şubat’ta Temkinli Açılış Bekliyor

Avusturya Hükümeti, sosyal ortaklarla pazartesi günü yapacağı korona zirvesinde, 7 Şubat’ta son bulacak karantina sürecine nasıl devam edeceğine karar verecek. Ancak bugün yapılan açıklamalarda, okullar, kuaförler ve mağazaların açılacağının sinyalleri verildi.

Avusturya’yı 8 Şubat’ta Temkinli Açılış Bekliyor

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz ve Sağlık Bakanı Rudolf Anschober, korona sayılarının patlamasını ve sağlık sisteminin yaklaşan aşırı yüklenmesini önlemek için son derece dikkatli davranmaya devam etmek istiyor.

Bu nedenle, üçüncü kilitlemenin bitirilmesinin ön görüldüğü 7 Şubat tarihinden sonra, ülkede tam anlamıyla bir açılma yaşanmayacağı tahmin edilmekte. 

Büyük Corona zirvesi Pazartesi günü Başbakanlıkta yapılacak. Sosyal ortaklarla yapılacak olan toplantıda, 7 Şubat sonrasının salgına karşı yapılan mücadelenin yol haritası belirlenecek. 

Pazartesi yapılacak olan korona zirvesinde çıkacak olması muhtemel kararlar şöyle:

➤ Okullar açılacak: Zorunlu okul, yarıyıl tatilinden sonra sıkı güvenlik önlemleri altında (haftalık testler yapılacak) yüz yüze öğretime dönecek.

➤ Kuaförler açılacak : Henüz tam netleşmese de, bedensel hizmet (kuaförler, ayak hastalıkları uzmanları, dövmeciler) sektörünün açılma şansı yüksek. 

Raporlara göre, şirketleri kendilerinin organize ettikleri, düzenli korona testleri yapılacak. Bunun yanında FFP2 maskesi kullanılması şart koşulacak. 

➤ Gastronomi sabit kalacak: Kafe ve restoranların açılması şimdilik olanaklı görülmüyor.   Öte yandan, oteller ve kapalı alan eğlence tesisleri için de görünüm Şubat ayında kasvetli olmaya devam ediyor.

Pazartesi yapılacak olan korona zirvesinden, kilitlenmenin sadece bedensel hizmet sektörü ve bir ihtimalle, mağazaların açılmasının kararı çıkacağı bekleniyor. |virgül 

© Bild: virgül 

Yayınlama: 30.01.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.