Süpermarket Çalışanları Mayıs Ayında Aşılanacak

Avusturya’da Mayıs ayının ortasından / sonuna kadar, süpermarketlerin çalışanları aşılanacak. Ancak, henüz sabit bir başlangıç tarihi yok.

Süpermarket Çalışanları Mayıs Ayında Aşılanacak

Süpermarket zincirleri, çalışanlarını Mayıs ayı ortasından / sonundan itibaren şirket aşılama hatlarında Covid-19’a karşı aşılamak istiyor. 

Hükümet bir aşı olasılığını açıkladı, ancak henüz kesin bir başlangıç tarihi yok.

Kendi beyanlarına göre, perakende zincirlerinin aşılama rotalarını hazırlamak için yaklaşık iki ila üç haftaya ihtiyaçları var.

Henüz Sabit Bir Başlangıç Tarihi Yok

Marketler zinciri Spar, “Mayıs ortasında başlayabilmeyi umuyoruz. Ancak bu henüz kesinleşmedi, çünkü hala sabit bir taahhüt ve gerekli aşı için sabit bir tahsis yok,” dedi.

50.000’den fazla çalışanıyla Spar Group, Avusturya’daki en büyük özel işverendir.

Spar aşılama sırası kapsamında, aşılanması gerekenler için bir kurum içi aşılama planı oluşturdu.

Korona aşısı yaptırmak isteyen tüm çalışanlara üç hafta içinde aşı yapılması planlanıyor.

Rewe Austria (Adeg, Billa, Bipa, Penny) de yakında çalışanlar için aşı merkezlerinin açılmasını bekliyor.

“Seçilen şirketler, ulusal aşılama planının 3. aşamasında kendi aşılarını alacaklar.

Rewe Austria, Federal hükümetin bu aşılama planını takip ederek, mevcut bilgilere göre Mayıs ayının ikinci yarısında harekete geçeceğiz” dedi.

Lidl Avusturya ayrıca “Mayıs ortası ile Mayıs sonu arasında” kurum içi aşılama hatlarını başlatmayı umuyor. Çalışanlar zaten Covid-19 aşısı için dahili olarak kayıt olabilirler.

Öte yandan, Haziran ortasına kadar, bunu isteyen tüm Lidl çalışanları, nerede çalışırlarsa çalışsınlar ilk doz ile aşılanacaklar. 

Avusturya’da 12.000 çalışanı olan indirim şirketi Hofer, operasyonel Covid aşıları ile ilgili olarak henüz “kesin bir programı yok” ve bu konu hakkında yorum yapmak istemiyor.

Talep üzerine “Hofer, sistemik açıdan önemli bir market olarak aşılara olabildiğince erken başlayabilmek için şimdiden tüm hazırlıkları yaptı” dedi. 

Hükümet Yakında Büyük Şirketler İçin Aşılama Merkezlerini Mümkün Kılmak İstiyor

Sağlık Bakanlığı’nda aşı koordinatörü ve bölüm başkanı Katharina Reich, ORF radyosunun Ö1 sabah dergisinde Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Birçok firmanın iyi hazırlandığını biliyoruz. Bu da aşılara Mayıs başında başlamak istediğimiz anlamına geliyor” dedi.

Süpermarket zincirlerine ek olarak, eyalet katılımı olan şirketler ve Avusturya’da faaliyet gösteren bazı büyük şirketler, aşıları doğrudan federal hükümetten alacaklar.

Basında çıkan haberlere göre, buna Porr, Post, ÖBB, OMV ve A1 Telekom Austria dahil. |DerVirgül 

© Bild: DerVirgül 

Yayınlama: 26.04.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.