Kurz | “27 Aralık 2020 Tarihi Bir Gün”

Şansölye Sebastian Kurz, Avusturya’da insanların koronavirüs aşısı ile ilk aşılamalarının ardından, “27 Aralık 2020 tarihi bir gün” dedi.

Kurz | “27 Aralık 2020 Tarihi Bir Gün”

Koronavirüse karşı ilk aşılar Pazar sabahı MedUni Viyana’da beş gönüllüye yapıldı.

Korona aşısı, “salgına karşı zaferin başlangıcı” ve “oyun değiştirici” dir,  diyen Başbakan, “Yapılan her aşı ile adım adım normale yaklaşıyoruz.” Dedi.

İlgili Haberler:

► Avusturya’da İlk Aşılar Yapıldı!

İlk Korona Aşılamalarının Ardından Basın Toplantısı

Sağlık Bakanı Rudolf Anschober (Yeşiller), corona virüsle mücadelenin henüz kazanılmadığını vurguladı. 

Bugün bir dönüm noktasıdır. 

Ayrıca Avusturya’nın Pfizer Biontech aşısıyla ilgili olarak AB ile birlikte aldığı ikinci bir seçenek hakkında bilgi verdi: Ek 1,962 milyon dozla, ülkede mevcut doz sayısı yaza kadar dört milyonun biraz üzerine çıkacağını vurguladı. 

Theresia Hofer, Koronavirüse Karşı Aşılanan İlk Avusturyalı Oldu

Şansölye, Avusturya’da aşılanan ilk kişi olan Marchfeld’den Theresia Hofer’in, ailesini tekrar görebilme ve normal bir yaşam sürecek olmanın sevincini anlattığını söyledi.

Kurz, önümüzdeki aylarda aşı kampanyasının sonraki üç aşamasının ana hatlarını çizdi: ilk olarak yüksek riskli grup, özellikle bakım evlerine güçlü bir şekilde odaklanan 80 yaş üstü yaşlılar ve sağlık personeli, ardından diğer yaşlılar ve kritik altyapı personeli ve son olarak aşılamanın “herkese sunulabileceği” üçüncü aşamayı vurguladı.

Daha Fazla Korona Aşısı Onayları Bekleniyor

Ayrıca Covid aşılarının daha fazla onaylanması için umut var. Kurz,” Moderna şu anda çok iyi görünüyor ” dedi ve zorunlu aşılama olmayacağını vurguladı.

Açıklamada, insanların kendi istekleriyle aşı olmalarının sağlanması için dürüst bilgilerin verileceği konusunda teminat verilirken, Sağlık Bakanı, Avusturya’da çocuk felcinin aşılama yoluyla ortadan kaldırıldığını hatırlattı.

Mutasyona Karşı Çalışıyor

Avusturya’daki ilk Covid aşılarının ardından Pazar günü düzenlenen basın toplantısında, Avusturya Aşılama Derneği Başkanı ve Avusturya Aşılama Komisyonu Başkanı Ursula Wiedermann-Schmidt, Biontech / Pfizer şirketlerinden alınan aşının da koronavirüsün son mutasyonuna karşı etkili olduğunu varsaydığını belirtti.

Uzman, “Mutasyonların her zaman olduğunu biliyoruz. Görünüşe göre, aşının işe yaramayacağı kadar büyük bir değişiklik olmadıkları görülüyor.” Dedi. |virgül 

Yayınlama: 27.12.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.