Avusturya Federal Ordu Sınırlarda Kontrolleri Artırdı

19 Aralık’tan itibaren Avusturya’ya giren herkesin on gün karantinada kalmasını zorunlu kılan yönetmelik kapsamında, Avusturya ordusu sınır kapılarındaki denetimi artırmak için, 500 askeri sınırlara konuşlandırdı.

Avusturya Federal Ordu Sınırlarda Kontrolleri Artırdı

Korona giriş yönetmeliği nedeniyle, silahlı kuvvetler 19 Aralık Cumartesi’den 10 Ocak’a kadar, Niederösterreich, Kärnten ve Tirol eyaletlerinde sınır kapılarında kontroller artırıldı. 

Savunma Bakanlığı sözcüsü Cumartesi sabahı bir yayında yaptığı açıklamada, askerlerin federal eyaletlerin geri kalanında yeniden konuşlandırıldığını söyledi.

Silahlı kuvvetler, polisle birlikte Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Macaristan, Slovenya ve İtalya sınır kapılarındaki kontrolleri artırdı.

Giriş yönetmeliğine göre 19 Aralık’tan itibaren giren herkesin on gün karantinada olması gerekiyor. En erken beş gün sonra ve masrafları size ait olmak üzere kendinizi test ettirebilir, negatif çıkması durumunda, karantinanın sonlandırılması mümkündür. 

Milli Savunma Bakanlığı’na göre bugüne kadar 350 asker sınır kontrolleri için görevlendirildi. Cumartesiden bu yana sayıları 500’ün üzerine çıktı. 

Savunma Bakanı Klaudia Tanner (ÖVP), “Yetkili makamların yetkisini uygulamak için daha fazla askere ihtiyaç duyulursa, federal eyaletler bu personel takviyesini alacak.

Silahlı kuvvetler her zaman halkın korunması gerektiğinde oradadır” dedi.|virgül 

© Bild: virgül 

 

Yayınlama: 19.12.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.