Avusturya’da Yüz Yüze Eğitimin Başlama Tarihi, Belirsizliğini Koruyor

Son hafta korona vakaların artması nedeniyle ülkede eğitimdeki durum belirsizliğini koruyor. Eğitim Bakanlığı, Okullara, 18 Ocak’tan itibaren 5 milyon ücretsiz Corona kendi kendine test (Anterio-Nazal Testler) verileceğini duyurdu.

Avusturya’da Yüz Yüze Eğitimin Başlama Tarihi, Belirsizliğini Koruyor

Avusturya Eğitim Bakanı Heinz Faßmann (ÖVP) cumartesi günü düzenlediği basın toplantısında, öğretmen ve öğrencilerin gönüllü olarak uygulayacakları Anterio-Nazal Testleri verileceğini açıkladı. 

Yeni “Anterio-burun testleri”, ön burun bölgesinde bir çubukla basit bir smear testi olduğu belirtilirken, öğrenciler ve öğretmenler, gönüllü olarak haftada bir bu testi yapma fırsatına sahip olacakları vurgulandı. 

Okulların Yüz Yüze Öğretime Ne Zaman Döneceği Henüz Netlik Kazanmadı

Eğitim Bakanı Heinz Faßmann (ÖVP), yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağına dair yaptığı açıklamada, ‘’Federal eyaletlerde korona enfeksiyon sayıları çok farklı olduğundan, bu önümüzdeki haftanın başına veya ortasına kadar netleştirilmeyecek’’ bilgisini verdi. 

Bakan, Avusturya çapında bu yaklaşıma ek olarak, bölgesel bir çözüm de mümkün olabilir, yani yalnızca düşük sayıda enfeksiyonun olduğu bölgelerde bir açılım – ancak her iki modelin de avantajları ve dezavantajları olacaktır diye ekledi. 

Okullar açıldığında, lise öğrencilerini de kapsamalıdır diyen Faßmann, ancak geri dönüş bir güvenlik ağında gerçekleşmeli ve bunun de tek çaresi test yapmak olduğunu söyledi. 

Bakan, yeni test oldukça basit bir şekilde çalıştığını ve acı vermediğini belirterek, birkaç dakika içinde de sonuç alındığını vurguladı. 

İlkokul Öğrencileri Ebeveynleri ile Korona Testleri Yapmalıdır

İlkokul öğrencileri test kitlerini eve götürecek ve testleri ebeveynleriyle birlikte yapacaklar. 

Alt okuldan veya ortaokuldan gençler ise, örneğin videolar veya okul doktorları gibi eğitimli personel aracılığıyla testin nasıl kullanılacağına dair talimatlar alacaklar – İkinci denemeden sonra testleri eve götürecekler. 

Faßmann, bunun okulda bir tür “sosyal etkinlik” olarak da gerçekleştirilebileceğini söylüyor. 

Ocak ayı sonuna kadar, beş milyon testin tamamı okullara teslim edilecek – bakanlık test başına 2,70 euro ödeyecek.

Korona Kendi Kendine Testlerine Katılım İsteğe Bağlıdır

Katılım isteğe bağlıdır. Fassmann, 14 yaşın altındaki çocukların ebeveynlerinden bir onay beyanı alınacağını – bu mevcut değilse, çocuklara test yapılmayacağını söyledi. 

Bakanlık, test yaptıranların, okullarda maske takmaya devam edeceklerinin altını çizerek, test olmak, maske takmaktan muaf olmak anlamına gelmediğine dikkat çekildi. 

Antijen Testleri ile Aynı Güvenlikte 

Yeni anterio-nazal kendi kendine testlerin test doğruluğu, kabaca kütle testlerinde kullanılan antijen testlerinin doğruluğuna karşılık geldiği belirtildi. 

Bu, ‘’AGES Halk Sağlığı” departmanı başkanı Franz Allerberger tarafından doğrulandı. 

Avusturya Ergen Tıbbı Derneği’nin genel sekreteri Reinhold Kerbl’in de “testin tehlikeli olabileceğine dair hiçbir endişesi yok”: Müdahale asgari düzeyde ve çocuklar ve ergenler için bir tehlike içermemektedir dedi. 

Eğitim Bakanı Heinz Faßmann (ÖVP), Aşağı Avusturya Eyaleti Eğitim Müdürü Johann Heuras’ın, Corona nedeniyle kaçırılan dersleri telafi etmek için önümüzdeki yıllarda haftalık saat sayısını geçici olarak artırma önerisine olumlu bakmayarak, bunun yerine, daha önce duyurulduğu gibi, bu okul yılında destek saatleri sayısının artırılması düşünülmekte. |virgül 

© Bild: virgül 

Yayınlama: 09.01.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.