NÖ Eyalet Hükümeti, Müslüman Ailenin Mülk Satın Almasını Onayladı

Avusturya’nın bir kasabasında ev satın almak isteyen bir aile, Müslüman olduklarından dolayı, kasaba belediyesi ve sakinleri tarafından istenmemişti.

NÖ Eyalet Hükümeti, Müslüman Ailenin Mülk Satın Almasını Onayladı

Aylarca, Avusturya’nın Weikendorf kasaba sakinleri ve belediyesi (Gänserndorf bölgesi NÖ), on bir üyeli bir Müslüman ailenin, kasabalarında ev alma suretiyle yerleşmesine karşı çıkmışlardı.

Weikendorf Belediye Başkanı (ÖVP), medeniyetler arasındaki kültürel farklılıkları ileri sürerek, ailenin bölgelerinde ev almalarına karşı olduklarını açıkça ifade etmişti.

Vatansız durumunda olan Filistinli ailenin, bölgeden satın almak istedikleri ev için, Aşağı Avusturya Eyalet Hükümetinden onay çıktı.

Bu durumda, Filistinli aile Weikendorf’daki evi satın alabilecek ve Weikendorf’a taşınabilecek.

Weikendorf Belediye Başkanı tarafından yapılan açıklamada ise, Eyalet Hükümetinin onayladığı ‘’mülk satın alabilir’’ müsaadesinin inceleneceğini söylemekle yetindi.

Öte yandan Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ), Aşağı Avusturya Eyalet Hükümetinin almış olduğu kararı eleştirdi.

Yapılan açıklamada, bölge sakinlerinin Filistinli ailenin kasabaya yerleşmelerini engellemek için  yasal yollarla mücadele edeceği ileri sürüldü.

 

(Ek Bilgi)

Avusturya yasalarına göre, Avusturya vatandaşı olmayan tekil kişilerin mülk satın almalarının en son karar mercii, Eyalet Hükümetleridir. /virgül

 

Yayınlama: 15.08.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.