Viyana’da Örnek Davranış | ‘’Aç mısın? Ama Paran Yok mu? O zaman Gel ve Gülüşünle Öde!’’

Viyana’daki bir restoranın çamında örnek teşkil eden bir ilan, yoldan geçenlerin dikkatini çekiyor. Restoranın karşısındaki park ise evsizlerin, işsizlerin ve mevsimlik işçilerin uğrak yeri (…)

Viyana’da Örnek Davranış | ‘’Aç mısın? Ama Paran Yok mu? O zaman Gel ve Gülüşünle Öde!’’

Adem Hüyük 

Viyana Laxenburger Straße üzerinde, döner, pizza şinitzel (Schnitzel) satan bir restoran, dış cephesine yapıştırdığı bir ilanla örnek bir davranış sergiledi. 

10. Bölge Favoriten’deki işletmenin sahibi Türkçe, Almanca ve İngilizce olarak, ’’Aç mısın? Ama Paran Yok mu? O zaman Gel ve Gülüşünle Öde!’’ yazarak, parası olmayanların bir tebessüm etmesinin çoğu zaman yeterli olacağını gösterdi.

Korona krizinden en çok etkilenen sektör olmasına rağmen böyle bir davranış sergilenmesi, ilanı okuyan vatandaşlar tarafından taktirle karşılandı. 

Restoranın Yeri İlanı Daha Anlamlı Kılıyor 

Restoran Arthaberpark’ın tam karşısında olması, ilanı daha da anlamlı kılmaktaydı. 

Çünkü Arthaberpark, Doğu Avrupa ülkelerinden gelen mevsimlik işçileri, evsizleri dolayısıyla karınlarını doyurmak için günü birlik işler bulmak zorunda kalan, kentin zengin ihtişamından görülmeyen, görülmek istemeyen insanları içinde saklıyor. 

Böyle bir parkın karşısındaki restoranın camına üç dilde, ’’Aç mısın? Ama Paran Yok mu? O zaman Gel ve Gülüşünle Öde!’’ diye yazmak, Viyana’nın görmek istemediğimiz yoksulluğuna meydan okumaktır. 

Kentin dokusuna yakıştırılamayan yoksul insanların bir tebessümüne razı gelen esnafların daha da çoğaldığı bir dünyayı hayal ederek, oradan ayrılmadan önce restoranın adını paylaşarak, parası olmadığı için karnını doyuramayan insanlardan bir tebessüm karşılığında emeğini paylaşan esnafa destek olmak istiyoruz. 

Çünkü onun gibi esnafların kazanması, yoksul insanlarında kazanması anlamına gelmekte. 

Laxenburger Straße üzerinde eski Merkur, yeni Billa market zincirinin ve Arthaberpark’ın tam karşısında Ziyafet restoran…|DerVirgül 

© Bild: DerVirgül 

Yayınlama: 02.06.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.