Türkiye kökenlilerin yoğun olarak yaşadığı belediyede ırkçılık karşıtı protesto

Londra’da ‘heykelleri korumak istediklerini’ öne süren aşırı sağcı gruplar ile ırkçılık karşıtı protestocular karşı karşıya geldi. Göstericilerin ayrılmasıyla Nazi selamı veren ve ırkçı sloganlar atan aşırı sağcı gruplar polisle çatıştı.

Türkiye kökenlilerin yoğun olarak yaşadığı belediyede ırkçılık karşıtı protesto

Londra’da Hyde Park’ta yapılması planlanan Siyahların Hayatları Değerlidir protestosunun güvenlik nedeniyle iptal edilmesi sonrası, kentin farklı noktalarında yerel eylemler sürüyor.

Türkiye kökenlilerin yoğun olarak yaşadığı Hackney Belediyesi sınırları içindeki Newington Green’de ırkçılık karşıtı kalabalık bir gösteri gerçekleştirildi.

ABD’de George Floyd’un ölümün ardından düzenlenen protestolar devam ederken, İngiltere’de ırkçılık karşıtı göstericiler ile aşırı sağcı gruplar karşı karşıya geldi.

Başkent Londra’da Trafalgar Meydanı’nda, ‘Siyahların Hayatı Değerlidir’ sloganı atan ırkçılık karşıtı küçük bir grupla ırkçı sloganlar atan ve aralarında futbol taraftarlarının da olduğu aşırı sağcı grup, polis barikatlarıyla ayrıldı.

Parlamento Meydanı’nda çoğunlukla futbol forması giydiği görülen, kendilerini ‘vatansever’ olarak tanımlayan ve ‘heykelleri korumak istediklerini’ öne süren kalabalık, ilk saatlerde Winston Churchill heykeli etrafında toplandı. Aşırı sağcı grupların Nazi selam verdiği görüntülere yansıdı.

Parlamento Meydanı’nda polise sis bombası, bira şişeleri ve kutuları atıldığını kaydedildi.

Daha önce Londra’da saat 17’de gösterilerin sonlanması gerektiğini açıklanmış, aşırı sağcı grupların ve ırkçılık karşıtı göstericilerin karşı karşıya gelmesini engellemek adına ‘Siyahların Hayatı Değerlidir’ protestolar iptal edilmişti.

Ancak Parlamento Binası’na yaklaşık üç kilometre uzaklıktaki Hyde Parkt’ta ırkçılık karşıtı küçük bir grup bir araya geldi.BBC Türkçe 

Yayınlama: 13.06.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.