Aileler İçin 360 Euro’luk Çocuk İkramiyesi 2021’de Tekrar Gelebilir

Eylül 2020’de tüm aileler, aktif aile ödeneği olanlar çocuk başına 360 avro çocuk ikramiyesi aldı. 2021’de ailelere başka bir ikramiye ödenecek mi?

Aileler İçin 360 Euro’luk Çocuk İkramiyesi 2021’de Tekrar Gelebilir

Eylül 2020’de, bir veya daha fazla çocuk için aile yardımı alan tüm ailelere çocuk başına 360 Euro ikramiye verildi.  Ödeme tek seferlik bir korona yardımı olarak kabul edildi ve devam eden aile ödeneğine ek olarak otomatik olarak verildi.

Başka bir çocuk bonusu ödenecek mi?

Federal Maliye Bakanlığından “henüz bilgi verilemeyeceği” söylenerek, mevcut hukuki durum, bu bağlamda 2020 için tek seferlik bir ödeme sağlamaktadır dendi. 

Bakan Christine Aschbacher (ÖVP) yönetimindeki Federal Çalışma, Aile ve Gençlik Bakanlığı’nda da somut açıklamalar hâlâ yok.

İşsizler veya sosyal yardım alanlar için ikramiye gibi diğer bir defaya mahsus ödemelerin de yeniden ödenmiş olması, ödemenin yenilenmesi lehine yeniden konuşuluyor. Aileler için bir defaya mahsus başka bir yardım umudu devam ediyor.

Vergi reformu ve aile ikramiyesi sayesinde, çocuklu aileler 2020’de çocuk başına 2.810 Euro’ya kadar vergi tasarrufu yapabilirler.  Çocuk ikramiyesi federal hükümete eylül ayında 678 milyon avroya mal oldu. 

Ekim’den Aralık 2020’ye kadar işsizler için maksimum 450 Euro’luk bonus, Aralık 2020’de ikinci kez ödenecektir.

Bu işsizlik ikramiyesi, önceki aylarda işsiz olarak kayıtlı kişilere de daha önce Eylül ayında bir kez verildi.  Bu bonus, federal hükümet tarafından – her şeyden önce Şansölye Yardımcısı Kogler (Yeşiller) tarafından – “işsizler için Noel ikramiyesi” olarak tanımlandı.

İşsizler için ödeme kademeli olacak.  Ekim ve Aralık 2020 arasında en az 15 gün işsiz olarak kayıtlı olan herkes 150 Euro alacak.  30 gün veya daha uzun süredir işsizseniz, bu miktar 300 Euro’ya çıkarılır.  45 gün ile 450 Euro’nun tamamını işsizlik ikramiyesi olarak alacaksınız.

Yeşiller Vicdan Yapıyor 

Yeşillerin, ÖVP’nin ileri sürdüğü erken emekliliğin kesintiye uğramadan kaldırılmasını kabul etmenin bir koşulu olarak işsizler için bu mükerrer ödemeyi talep ettikleri iktidar partilerinin çevrelerinden duyuldu. 

Şimdi aynı çevreler, tüm ailelere çocuk başına 360 Euro ikramiyenin bir kez daha verileceğini ileri sürüyor.

Virgül’e konuşan Yeşiller Partisi’den bir siyasetçi, partinin özellikle emeklilik yasasında yaşanacak değişikliğin, Yeşiller partisinde sıkıntı yarattığı, koalisyonun büyük ortağına konu dahilinde yaptırım yapamadığı, bu nedenle tabanın ve genel kitlenin tepkisini azaltmaya çalıştığı bilgisini verdi.| virgül 

© Bild: virgül

Yayınlama: 01.12.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.