Avusturya Hükümeti, IGGÖ’nün Yetkilerini Kısıtlıyor

Hükümet, terörle mücadele paketinin bir parçası olarak, Avusturya İslam Cemaati’nin (IGGÖ) yetkilerini kısıtlamak istiyor.

Avusturya Hükümeti, IGGÖ’nün Yetkilerini Kısıtlıyor

İslam Yasası’da yapılan değişiklikte, Kültür İşleri Dairesi’nin dini ve cami topluluklarının mali durumları hakkında yıllık bir görüşe sahip olması şart koşulmuştur.  İhlal veya gecikme durumunda, çok büyük para cezaları riski var.

Dini bir toplumun görevleri, İslam Kanunu’nda “muhasebe kayıtlarının, özellikle mali tabloların ve ilgili diğer mali belgelerin doğrulama amacıyla sunulması” ile genişletilmiştir.

Bu nokta, metne göre, “kendisine ait tüm kurumların ve tüm görevlilerinin bir listesinin tutulması” “imam sicilini” de içermektedir.  

Ayrıca, “geçici olarak aktif” olan görevliler de kaydedilmek zorunda.

72.000 Euro’ya kadar para cezası

Muhasebe kayıtları talep üzerine altı hafta içinde sunulmazsa, ciddi para cezaları riski bulunmakta.  

Dini toplumlar, böyle bir idari suçtan dolayı 72 bin Euro’ya kadar para cezasıyla karşı karşıya kalabilecekler. 

Resmi kararları uygulamak için, örneğin “hukuka aykırı, anayasaya aykırı veya yasal kararlara” karşı, daha önce sadece “uygun miktarda” para cezası veriliyordu.

Müslüman temsilcilerin ayrıca Başbakanlığa daha fazla raporlama yükümlülüğü olacak.   

Şimdiye kadar, Kültür Ofisi’ne sadece ilgili topluluk yetkilileri tutuklanırsa veya onlar hakkında yasal işlem başlatılırsa bilgi verilmesi gerekiyordu.  

Ayrıca, dini topluluklarda seçimlerle ilgili yasal anlaşmazlıklar olması durumunda bilgi verme yükümlülüğü vardı.

Yasa tasarısına göre, bu artık kurumları bir dini cemaatten diğerine değiştirirken ve “Federal Şansölyenin talebi üzerine” memur atarken de zorunludur.

Spesifik olarak, her dini cemiyetin din adamlarının yanı sıra “tüm ilişkili kurumlarının ve tüm görevlilerinin bir listesini tutması” gerekmektedir.  

Avusturya İslam Cemaati (IGGÖ) dün hükümeti “İslam hukukunun sıkılaştırılmasına ilişkin” müzakerelere dahil etmemesi nedeniyle eleştirdi.  
Ancak, Entegrasyon Bakanı Susanne Raab (ÖVP) görüşmeler yapıldığını söyledi.| virgül

© Bild: virgül 

Yayınlama: 19.12.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.