Uyarı | ‘’Korona Komplo Teorileri Radikalleşmeyi Artırıyor’’

Uzmanlar, Avusturya’da korona komplo mitleri tehlikesi ve nüfusun giderek artan radikalleşmesi konusunda uyarıda bulundu. Buna karşın Sağlık Bakanı Rudolf Anschober, toplumu “kısmen bitkin” olarak görüyor. Tuna Üniversitesi demokrasi araştırmanları, toplumda bölünme korkusunun arttığına dikkat çektiler.

Uyarı | ‘’Korona Komplo Teorileri Radikalleşmeyi Artırıyor’’

İlk Korona kısıtlamasından yaklaşık bir yıl sonra, Sağlık Bakanı Rudolf Anschober (Yeşiller) Avusturya’daki toplumun “kısmen bitkin” olduğunu ve giderek daha agresif bir şekilde hareket eden “çok küçük bir azınlık” olduğunu düşünüyor.

Ancak uzmanlar, komplo mitleri aracılığıyla artan radikalleşme konusunda uyardı.

Anschober, Toplumu “Kısmen Bitkin” Olarak Görüyor”

Anschober bir kez daha korona krizinde uyum çağrısı yaptı. Bakan Salı günü düzenlediği basın toplantısında, “Herkes ortak bir çabanın parçasıdır.” Dedi.

Pek çok yanlış bilgiyi ve toplumdaki bir bölünmeyi önlemek için bilim yoluyla eğitimin ön plana çıkarılması gerekir diyen Anschober, “Gerçekler güven yaratır” ifadesini kullandı.

2011’den beri Avusturya merkezli bir doğruluk kontrol sitesi olarak çalışan Mimikama’dan Andre Wolf, korona komplo mitlerinin tehlikesinin altını çizdi.

Sahte haberlerin yayılması şu anda “biraz yavaşlamış” olsa da, bu çoğu insanın “konu hakkında konuşmaktan yorulduğu için”, bu hızla tekrar değişebilir uyarısını yapan Wolf, “bunların haklı korkular” olduğunu vurguladı, ancak aynı zamanda uzman komplo mitleri ve yanlış bilgilerle artan radikalleşme konusunda uyardı.

Sahte haberlere daha iyi karşı koymanın bir yolu, medya okuryazarlığını geliştirmek olabilir diye ekledi. 

Toplumda Bölünme Korkusu Arttı

Öte yandan, Krems’deki (NÖ) Tuna Üniversitesi Avusturya Demokrasi Laboratuvarı’nda demokrasi araştırmacısı olan Daniela Ingruber’de artan radikalleşme konusunda da uyardı.

En son çalışmaları, Avusturyalılar arasında toplumda bir bölünme korkusunun keskin bir şekilde yüzde 70’in altından yüzde 78’e yükseldiğini gösterdi.

Bununla birlikte, araştırmanın diğer bir boyutunda, ülkenin yüzde 90’ı hala demokrasiyi en iyi hükümet biçimi olarak gördüğünü ifade etti. |virgül 

© Bild: virgül 

Yayınlama: 16.03.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.