FPÖ, Türkiye Göçmenlerine Vatandaşlık Verilmesini Askıya Almak İstiyor

Avusturya’nın sağ popülist Özgürlük Partisi (FPÖ) Lideri Herbert Kickl, Türkiye vatandaşlarına, Avusturya vatandaşlığının verilmesinin askıya alınmasını talep ederek, tekrar Türkiye vatandaşlığını geri almalarına dair çok fazla şüphe olduğunu belirtti. İltica yasasının sıkılaştırılmasını da isteyen FPÖ, bu konuda iktidar partisi ÖVP’ye teklif götürdü.

FPÖ, Türkiye Göçmenlerine Vatandaşlık Verilmesini Askıya Almak İstiyor

Aşırı sağ Özgürlük Partisi’nin (FPÖ) yeni lideri Herbert Kickl, Türkiye göçmenlerinin çifte vatandaşlık konusunda yaşadığı sorunlar üzerinden yola çıkarak, Türkiye vatandaşı olan ve Avusturya’da yerleşik hayat süren göçmelere, Avusturya vatandaşlığının verilmesinin askıya alınması gerektiğini savundu.

Kickl, Avusturya vatandaşlığına gecen Türkiye vatandaşlarının, çifte vatandaş yani eski vatandaşlıklarını geri almalarına dair çok fazla şüphe olduğunu belirterek, ‘’Çünkü Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir “seçmen deposu” olarak “mümkün olduğunca çok yabancı vatandaş-la ilgileniyor.’’ Dedi. 

Kickl, ÖVP’ye İltica Yasasını Sıkılaştırma “Teklifini” Yaptı

FPÖ başkanı düzenlediği basın toplantısında, ÖVP ile yeşil koalisyon ortağı arasında yeni bir mülteci krizi durumunda üzerinde anlaştıkları “koalisyonsuz alanı” hatırlattı.

Editörün Notu | “Koalisyonsuz alan”: ÖVP ile Yeşiller partisinin koalisyon müzakereleri sırasında göç konusunda vardıkları bir anlaşmaya ithafen söylenmiştir. Anlaşmaya göre, koalisyon ortakları arasında göç ve iltica konularında çıkacak olası anlaşmazlık durumunda, koalisyon partileri bağımsız davranacak ve bu durum koalisyon hükümetinin akıbetini etkilemeyecektir.’’

FPÖ lideri, 2020’de iltica sayılarının “tam anlamıyla patladığını” ve yıllardır görülmeyen bir artış olduğunu söyledi – 2021’de daha iyi olmayacak” dedi.

Hükümetin ÖVP Kanadına Sunulan Teklif

FPÖ Başkanı, Türkiye göçmenlerine Avusturya vatandaşlığı verilmesinin askıya alınmasının yanı sıra, “iltica ve Vatandaşlık arasında açık bir ayrım” olarak ortaklaşa kararlaştırılacak üç temel nokta olarak nitelendirdi: “iltica geçici bir korumadır, başka bir şey değildir. Sığınmacılar ülkemizde Misafirlerdir”dedi.

Ancak Kickl’in ÖVP’den çok yüksek beklentileri yok gibi görünüyor.

Kickl, ÖVP ve Başbakan Kurz’un ülkeye ucuz emek gücü getirmek istediğini bu nedenle taleplerinin kabul görmeyeceğini ifade etti. Kickl’e göre Kurz, ucuz emek gücünü partisinin destekleyen iş piyasasına sürecek. 

FPÖ lideri, hükümetin Korona yönetimine dairde eleştirilerde bulundu.|DerVirgül 

© DerVirgül 

Yayınlama: 22.06.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.