SPÖ | “İş ve İşçi Bulma Kurumu (AMS), İşsizleri En Az Brüt 1700 Euro Maaş Veren İşe Yerleştirmeli”

Avusturya Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) Genel Başkanı Pamela Rendi-Wagner, işgücü piyasası hizmetinde ücret düzeyini yükseltilmesini istiyor. SPÖ, AMS’ye kayıtlı işsizlerin en az brüt ücreti 1.700 Euro veya daha fazla olan işlere göndermesi gerektiğini savunuyor ve düşük maaşlı çalışan isteyen firmalara işçi gönderilmesine karşı çıkıyor.

SPÖ | “İş ve İşçi Bulma Kurumu (AMS), İşsizleri En Az Brüt 1700 Euro Maaş Veren İşe Yerleştirmeli”

Ana muhalefet Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) Genel Başkanı Pamela Rendi-Wagner, iş ve işçi bulma kurumu AMS’nin işsizleri daha yüksek maaşlı iş yerlerine yerleştirmesi gerektiğini söyleyerek, Çalışma Bakanı Kocher’in işsizlik konusundaki değerlendirmelerini eleştirdi. 

Çalışma Bakanı Kocher (ÖVP), özellikle gastronomi ve otelcilikte çalışan sorununa dikkat çekerek, işsizlerin bu sektörlere yerleştirilmesini işaret etmişti – Ancak sektör, düşük maaş vermesinden dolayı çalışan bulamıyor. 

Rendi-Wagner, geçen hafta sosyal liberal Momentum Enstitüsü tarafından yayınlanan bir SORA Anketine atıfta bulundu ve on işsizden dokuzu ayda 1.200 Euro’nun altında ve dolayısıyla yoksulluk sınırının çok altında yaşamak zorunda kaldığını hatırlattı. 

SPÖ,” bu insanlara yoksulluk tuzağından kurtulmalarına yardımcı olmak için bir iş olanağı ve her şeyden önce iyi yaşayabilecekleri daha yüksek ücretler gerekiyor ” dedi.

Rendi-Wagner, brüt 1.700 Euro’dan başlayan işlere yerleştirilmesine odaklanmanın yanı sıra, yalnızca 1.700 Euro’dan başlayan maaş ödeyen iş yerleri için vergi indirimi ile sübvansiyonlar olmasını talep ediyor.

Ayrıca AMS için daha fazla personel istiyor: Şu anda, bir AMS danışmanı ortalama 250 civarında işsizle ilgileniyor.

SPÖ hesaplarına göre, 800 ek kadro ile çalışan başına 125 işsiz / danışmana düşürülebilir.|DerVirgül

Yayınlama: 15.08.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.