1 Temmuz | 3G, Maske ve Eğlence Merkezleri

Kimilerine göre Avusturya Perşembe günü, “Kapanmak için açılıyor.” Üç kuraldan birini yerine getiren herkes, ülkede eskiden olduğu gibi davranabilecek mi? Perşembe sabahı ne değişecek?

1 Temmuz | 3G, Maske ve Eğlence Merkezleri

Ülkenin iki milyon nüfuslu başkenti 1 Temmuz yönetmeliğine uymayacağını ve henüz belli olmayan bazı kısıtlamaların devam edeceğini duyurması, federal hükümetin “ kapanmak için açıyor” yorumlarına neden olmuş, Viyana Eyaletinin hangi kısıtlamaların devamına karar vereceği merakla beklenmektedir. 

Ülkenin geri kalanında 1 Temmuz’dan itibaren, FFP2 maskelerinin yerini büyük ölçüde basit ağız ve burun koruması alacak.

Korona önlemlerinin gevşetilmesi Perşembe günü yürürlüğe girecek.  

3G kuralı, maske gereksinimleri ve eğlence merkezleri ile ilgili tüm detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Korona Düzenlemesi: 1 Temmuz’dan İtibaren Kurallar

Perşembe gününden itibaren yaşam yine çok daha rahat olacak: Sokağa çıkma yasağının, yani işletmelerin zorunlu kapanması kuralının sona ermesiyle maske gereksinimi azaltılacak, gece kulüpleri ve diskoların kapılarının yeniden açılmasına izin verilecek ve alışveriş mağaza ve dükkanlarında artık herhangi bir metrekare kısıtlaması olmayacak. 

Yönetmelikte yer alan en önemli sorular ve bunlara karşılık gelen cevaplar şunlardır:

3G Kuralı Nerelerde Geçerlidir?

İyi bilinen 3G yönetmeliği, yani aşılanmış, test edilmiş veya iyileşmiş olduğunun kanıtı yürürlükte kalacak.  Daha önce olduğu gibi, bu, konaklama endüstrisi, vücut bakım hizmetleri, otel ve kamp alanları gibi konaklama tesisleri, 100’den fazla katılımcının bulunduğu toplantılar, otobüsler ve gezi tekneleri için ve halka açık olmayan spor tesislerinde geçerlidir.

Eğlence parkları, hayvanat bahçeleri, havuzlar, dans okulları, kumarhaneler veya ” cinsel gereksinim tesisleri” gibi eğlence tesislerinde de kanıt gereklidir.  3G kuralı, müzeler, kütüphaneler, (kütüphaneler ve arşivler) dışında tiyatro, sinema ve konser salonu gibi kültür kurumlarında da geçerlidir.

• Yönetmelik, sağlık sektöründe de yürürlükte kalmaya devam etmektedir. 

Nerede 3G Kanıtına İhtiyaç Yok?

Alışverişe çıkmak için aşı olmanıza, test yaptırmanıza veya iyileşmenize gerek yok, toplu taşıma araçlarını 3G sertifikası olmadan da kullanabilirsiniz – ancak sadece maske ile. 

Müzeleri veya kütüphaneleri ziyaret etmek için 3G sertifikasına ihtiyacınız yoktur.

• On iki yaşına kadar olan çocuklar genellikle 3G hükümlerinden muaftır.

Hastanelerde Nelere Dikkat Edilmelidir?

3G yönetmeliği, mobil bakım ve destek hizmetleri sağlayıcıları, ziyaretçiler, çalışanlar ve emeklilik ve bakım evlerinde yeni gelenler ile engelliler için sabit konut tesisleri, hastanelerin veya sağlık tesislerinin yanı sıra diğer yerlerin ziyaretçileri ve çalışanları için geçerlidir. 

Yaşlılar ve bakım evlerinde ve sağlık tesislerinde, FFP2 maskesi yerine basit ve daha az etkili ağız ve burun korumasıtakabilirsiniz. 

MNS yükümlülüğü aynı zamanda emeklilik ve bakım evlerinin, engelliler için yataklı konaklama tesislerinin yanı sıra hastaneler ve sağlık tesislerinin ziyaretçileri ve çalışanları için de geçerlidir.  

Bununla birlikte, operatörlerin daha katı kuralları da olabilir, yani genellikle FFP2 maskesini kullanma zorunluluğu.

Gelecekte Nerede Maske Takmam Gerekiyor?

Birkaç istisna dışında 3G sertifikalarının geçerli olduğu yerlerde maske zorunluluğu yoktur.  

En az bir adet konvansiyonel ağız ve burun maskesi takma zorunluluğu 1 Temmuz’dan itibaren tren istasyonları ve havaalanları dahil toplu taşıma ve istasyonları gibi kapalı mekanlarda, taksilerde, teleferiklerde ve demiryollarında, müşteri alanlarında, iş yerlerinde geçerlidir. 

Müşteri teması, parti ilişkilerinde ve toplu ibadetlerde, huzurevleri ve sağlık tesislerinde de maske zorunluluğu var. 

• Altı yaşına kadar olan çocuklar için kesinlikle maske zorunluluğu yoktur.

Kuaförlerde Maske İhtiyacı Var mı?

Hayır – 3G kuralı vücut bakım hizmetleri için geçerlidir müşterilerin artık Perşembe gününden itibaren maske takmaları gerekmeyecektir.  

Ve kuaför çalışanları da rahat bir nefes alabilir: Sahipler, operatörler ve doğrudan müşteri teması olan çalışanlar, kendilerinin ve müşterinin 3G sertifikasına sahip olmaları durumunda maskesiz çalışabilirler. 

• İstisnai durumlarda müşterilere tesiste hızlı bir test yapmasına olanak sağlayabilirsiniz, ancak bu hızlı testler sadece orada geçerli olacaktır.

Kafe ve Restoranlar

Burada da 3G kuralına uyulması koşuluyla hem misafirler hem de çalışanlar için normal maske takabilecekler. 

• Bir restoranda veya otelde 15 dakikadan fazla kalan kişilerin iletişim verilerinin toplanması var olmaya devam edecek. 

Gece Eğlencesi: Tekrar Dans Edebilecek misiniz? 

Evet, çünkü sokağa çıkma yasağı, yani işletmelerin zorunlu kapanma saati olmayacak.

Bununla birlikte, eğlence kulüplerini. maksimum doluluk oranı yüzde 75 kişi kapasitesi geçerlidir.  

• Ve dikkat: Yemek sektöründe – ister kafede ister gece kulübünde – 3G kuralı ve kayıt zorunluluğu geçerlidir.

Etkinlikler İçin Neler Geçerlidir?

100 kişi ve üzeri toplantılarda il-ilçe idari amirliğine haber verme zorunluluğu, 500 kişiden fazla kişiler için izin alınması zorunludur.  

Bu, örneğin denetimli tatil kamplarına da olanak tanır.  

Kulüp operatörleri sadece yüzde 75 doluluk yerine tam bir ev istiyorsa, önceden bir etkinlik kaydedebilir ve giriş biletleri satabilirler.  

Hükümlerdeki istisnalar cenaze törenleri, meclis oturumları ve aynı zamanda arabalı sinemalar için de geçerlidir.  

Corona düzenlemeleri çerçevesinde etkinlikler için artık bir üst sınır yok.

Bir Mağazada Kaç Kişiye İzin Verilir?

Yeniden itişip kakışabilirsiniz: Perakendede, yani alışveriş mağaza ve dükkanlarında metrekare kısıtlaması kaldırıldı.|DerVirgül

© Bild: DerVirgül 

Yayınlama: 30.06.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.