Ücretsiz FFP2 Maskelerinin Dağıtımı Bu Hafta Başlıyor

Avusturya’da 65 yaşın üzerindeki 1,7 milyon kişinin her biri önümüzdeki birkaç hafta içinde 10 tane ücretsiz FFP2 maskesi alacak. Dağıtım Noel’den önce de başlatılabilir.

Ücretsiz FFP2 Maskelerinin Dağıtımı Bu Hafta Başlıyor

Federal hükümet tarafından Aralık ayı başında açıklanan yaşlı nüfusa ücretsiz FFP2 maskeleri sağlama planı bu hafta başlıyor.

Sağlık Bakanlığına göre, 65 yaş üstü toplam 1,7 milyon kişiye bu tür on maskenin dağıtımı birkaç dalgada gerçekleşecek. Bakanlık soru üzerine, dağıtımın Noel’den önce başlayabileceğini doğruladı.

FFP2 Maskeleriyle Daha Fazla Koruma

Sağlık Bakanlığı dağıtım için kesin bir program vermedi. Her durumda, 65 yaşın üzerindekiler için potansiyel olarak sağlığı tehdit eden temasları en aza indirmek amacıyla, Avusturya Postası tarafından doğrudan evlere teslimat yapılacak.

FFP2 maskeleri ayrıca doğru kullanım için bir açıklama mektubu ile birlikte gelecek.

Amaç, yaşlıları corona virüsüne karşı daha iyi korumak.

⇒ FFP2 maskeleri geleneksel kumaş maskelerine göre daha fazla koruma sağlar. İkincisi, diğer kişilerin korunmasına daha fazla hizmet eder.

Aralık ayı başında sağlık kurulunda ele alınan turkuaz-yeşil hükümeti tarafından, maskelerin dağıtım dahil maliyeti 24 milyon euro olarak tahmin edildi. 

Sağlık Bakanlığı şu anda 15 milyon Euro’nun altında bir maliyet varsayıyor.|virgül 

© Bild: virgül 

Yayınlama: 22.12.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.