Direksiyon Sınavında Ralli Yaptı, Sürücü Kursu Polisi Aradı

Avusturya’da bir göçmen, kendi ülkesinde aldığı ehliyeti Avusturya ehliyetine çevirmek için girdiği direksiyon sınavlarında iyi araba kullandığını göstermek için ralli yaptı.

Direksiyon Sınavında Ralli Yaptı, Sürücü Kursu Polisi Aradı

Yukarı Avusturya Eyaleti Freistadt bölgesinde, sürücü ehliyeti veren bir firmada direksiyon sınavlarına giren bir sürücü adayı, sürücü kursu pist alanında korkulu dakikalar yaşanmasına neden oldu.

33 yaşındaki Afgan kökenli sürücü adayı, kendi ülkesinden tedarik ettiği ehliyetini Avusturya’da kullanabilmek için, direksiyon sınavlarına girdi.

Avusturya yasalarına göre, AB ülkeleri dışındaki ehliyetlerin, Avusturya’da kullanımı belirli bir süreliğine geçerlidir. Şayet ehliyet sahibi Avusturya’da yaşayacaksa, sadece direksiyon sınavlarına girerek, ehliyetlerini Avusturya ehliyeti ile değiştirebilirler.

Afgan sürücü, ehliyetini değiştirmek için girdiği üç sınavı da kaybetmesi üzerine, dördüncü sınavda, iyi araba kullandığını ispat etmek için, direksiyon sınav pistinde adeta ralli yaptı.

Zaten ilk üç sınavında açıkça kaybetmeyi kabul etmediği, her zaman şikayet ettiği ve iyi araba kullanabileceğini söylediği belirtildi.

Bir öğrenci dördüncü kez kaybederse, doktor kontrollerinden geçmesi ve kabiliyet kapasitesinin test edilmesi gerekmekte.

Trafik kurallarını bilmediğinden dolayı, sınavları kaybeden sürücü, kendisini ispat etmek için yaklaşık yarım saat, sürücü kursu araçlarından biri ile pistte gösteri yaptı.

Pistte bulunan diğer sürücü adayları ve öğretmenlerin kendilerini güvenli bir bölgeye aldıkları ve daha sonra sürücü öğretmenin polisi aradığı bildirildi.

Polis memuruna göre, sanığın Linz Cumhuriyet Başsavcılığına maddi zarar şüphesi gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Muhtemelen, sürücü adayının ehliyeti Avusturya ehliyetiyle değiştirilmeyeceği tahmin ediliyor.(virgül.at)

Yayınlama: 18.07.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.