Domuz Yiyorsan Gir, Hindi Yiyorsan Güle Güle!

Avusturya’da bir restoran menü tahtasına, domuz yemiyorsan restorana girme anlamına gelen “Isst du Schwein, kommst du rein, isst du Pute, alles Gute” yazısını yazdı.

Domuz Yiyorsan Gir, Hindi Yiyorsan Güle Güle!

Restoran önlerine konan menü tahtasına, ‘’Domuz yiyorsan gir, Hindi yiyorsan güle güle’’ anlamına gelen (“Isst du Schwein, kommst du rein, isst du Pute, alles Gute”) yazan restoran ırkçılık yaptığı ileri sürüldü.

Yukarı Avusturya Eyaleti (OÖ) Landstraße Linz’de bulunan ‘’Josef’’ restoran, kapı önlerine konan menü tahtasına, domuz yemiyorsan girme anlamına gelen yazı yüzünden, sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Restoran sahibinin geçmişte, aşırı sağ Özgürlük Partisi (FPÖ) ile olan yakınlığı, yazının ırkçılık amaçlı yazıldığı düşüncesini güçlendirdi.

Olayın sosyal medya da yayılması üzerine bir açıklama yapan JOSEF restoran sahibi, hafta sonu kendisinin ve eşinin, Burgenland eyaletinde olduklarını ve dolayısıyla menü tahtasına yazılan söylemlerden haberinin olmadığını ileri sürdü.

İşletmeci, yazının hemen silindiğini söyleyerek, ırkçılık yapacak olsam bu şekilde yapmam diyerek kendisini savundu.(virgül.at)

 

Yayınlama: 23.07.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.