Sahte federal ordu posterinde, Avusturya ordusu “Nazi” olmakla suçlandı

Silahlı kuvvetlere ait olduğu iddia edilen iki poster Linz’de ortalığı karıştırdı. Arkasında bir asker ve altında Avusturya Ordusu’nun logosu bulunan bir fotoğrafın üzerinde büyük harflerle “Burada hâlâ Nazi olabilirsiniz” yazıyor.

Sahte federal ordu posterinde, Avusturya ordusu “Nazi” olmakla suçlandı

Yukarı Avusturya Eyalet Polis Departmanından edinilen bilgiye göre posterler, vitrin operatörünün bilgisi dışında kimliği belirsiz bir fail tarafından asıldı ve Salı günü saat 11:45’teki bir ihbarın ardından kaldırıldı.

Afişte, “Karakterli bir iş mi?” ve daha küçük “Yeniden işe girmekten hüküm giymiş birçok kişi hâlâ silahlı kuvvetlerde aktif. Ayrıca askerlik mensuplarının aşırı sağcı Kimlik Hareketi’nde aktif olduğu, üst düzey subayların Yahudi karşıtı bir Telegram kanalı işlettiği ve Wehrmacht şarkılarının söylendiği de biliniyor” diye yazıyor.

“Silahlı kuvvetlerde aşırılığın yeri yoktur”

Yukarı Avusturya askeri komutanlığından basın sözcüsü Gerhard Oberreiter, “Bu silahlı kuvvetlerin bir posteri değil. Aşırılığın silahlı kuvvetlerde yeri yoktur dedi.

Dosya şu anda cumhuriyet savcısında. Bilinmeyen faillere karşı hakaret ve “anayasal temsil organına, silahlı kuvvetlere veya soruşturma makamına alenen hakaret” nedeniyle soruşturma yürütülüyor.| ©DerVirgül

Yayınlama: 06.12.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.