Vaka Sayılarına İnanmayan Valinin Eyaleti Karantinaya Alındı

Avusturya Hükümeti, gecen yıl Avrupa’ya korona salgınının dağıldığı kayak merkezinin de sınırları içerisinde olduğu Tirol eyaletinde, virüs mutasyonunun yayılmasını engellemek için önlemler aldı. Buna göre, Tirol eyaletinden ayrılmak isteyenler negatif bir korona test sonucu ibraz etmek zorunda.

Vaka Sayılarına İnanmayan Valinin Eyaleti Karantinaya Alındı

Federal hükümet ile eyalet hükümeti arasında yaşanan kısıtlama tartışmasına son noktayı, federal hükümet bugün koydu.

Tirol eyaletinde Güney Afrika korona mutasyonunun son derece hızlı yayıldığını söyleyen sağlık bakanlığına, ÖVP’li eyalet hükümeti, rakamlara inanmadığını söylemiş ve Viyana ile Tirol arasında gerginlik yaşanmıştı. 

Federal Şansölye Sebastian Kurz (ÖVP), Salı öğleden sonra düzenlediği basın toplantısında ‘’Eyaletten ayrılmak istiyorsanız, 12 Şubat’tan itibaren negatif bir korona testine ihtiyacınız var. Bu ölçü 10 gün boyunca geçerli, ’’ olacaktır dedi. 

Güney Afrika korona mutasyonunun güçlü yayılımı göz önüne alındığında, Tirol, 12 Şubat 2021 Cuma gününden itibaren on gün boyunca zorunlu bir test bölgesi olacak. 

Eyaletten ayrılmak istiyorsanız, 48 saatten eski olmayan negatif bir korona testi göstermeniz gerekiyor. 

Ancak Doğu Tirol’ün alına kararların dışında olduğu vurgulandı. 

Ayrıyeten, çocukların negatif test sonucu sunmalarına ihtiyaç olmadığı belirtildi. 

Cuma gününden itibaren Tirol on gün boyunca zorunlu teste tabi tutulacaktır.

Kurz, özellikle Astra Zeneca’nın aşısının Güney Afrika varyantında önemli ölçüde daha düşük bir etkinlik gösterdiğini söyleyerek önlemlerin önemine vurgu yaptı. 

Açıklamada, esas olarak Schwaz bölgesinde, Tirol’de ve Avusturya’nın diğer bölgelerinde meydana gelen bu varyantın yayılmasını önlemek veya en azından yavaşlatmak için her şey yapılmalıdır dendi. 

Kurz, alınan tedbirlerin Tirol eyalet hükümeti ile görüşüldüğünü söyleyerek, şunu belirtmek gerekir: “Mutasyonların olması kimsenin suçu değildir.” Vurgusu yaptı. 

Polis Ve Silahlı Kuvvetler Korona Testlerini Kontrol Edecek 

Eyaletten ayrılmak isteyenlerin yaptırmak zorunda oldukları testleri, eyalet sınırlarında polis ve silahlı kuvvetler tarafından kontrol edileceği belirtildi. |virgül 

© Bild: virgül 

Yayınlama: 09.02.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.