16 yaşındaki kızını istismar eden babaya hapis cezası

Tirol’de inanılmaz bir istismar vakası yaşandı. 40 yaşındaki bir babanın kızını (16) birkaç ay boyunca defalarca istismar ettiği söyleniyor. Adam şimdi parmaklıklar ardında.

16 yaşındaki kızını istismar eden babaya hapis cezası

Savcı, pazartesi günü Innsbruck Bölge Mahkemesi’nde görülen duruşmaya izleyiciler alınmadan önce yaptığı açılış konuşmasında, “Yılın başında yaşanan uygunsuz dokunuşlar, aylar sonra Mayıs ayında cinsel ilişkiyle sonuçlandı” dedi.

Adamın savunma avukatı da davanın gerçeklerini değiştirmek istemedi. “Müvekkilim hayatının en büyük hatasını yaptı ve elinden gelse zamanı geri alırdı.” Kendisi de çocukken cinsel istismara uğramış ve bu travmayla hiçbir zaman yüzleşememiş olan Aşağı Avusturyalı adamın savunma avukatı, en azından bu iğrenç saldırıları açıklamaya çalıştı.

Hakim Thomas Wallnöfer başkanlığındaki yargıçlar heyeti, çelişkili sorgulamalara atıfta bulunarak, “kızının saldırıları inandırıcı bir şekilde anlattığına” ikna oldu. Sanık sonuç olarak 24 ay hapis cezasına çarptırıldı ve cezası en fazla on yıla kadar çıkabilecek. Ayrıca 40 yaşındaki sanık kızına 5.000 Euro kısmi tazminat ödemek zorunda.

Yargıç, “Adamın suç sırasında aşırı derecede sarhoş olması kesinlikle hafifletici bir neden değildir” dedi. Sanığın kendi ifadesine göre “eşinin şefkatinden yoksun” olması da bu konuda hiçbir rol oynamamıştır. Bununla birlikte, ailenin babası pişmanlık duyuyordu, bugüne kadar sabıka kaydı yoktu ve hakime göre, suçların işlendiği sırada “zihinsel olarak çok sıkıntılı bir durumdaydı” diye konuştu. | ©DerVirgül

Yayınlama: 05.12.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.