Yağmur ve fırtınanın ardından gelen sel her şeyi silip süpürüyor

Avusturya’yı şiddetli fırtınalar ve sağanak yağmur vuruyor. Gök gürültülü fırtınalar nehirlerin aşırı hızla kabararak taşmasına neden oluyor – görüntüler selin ne kadar hızlı olduğunu gösteriyor.

Yağmur ve fırtınanın ardından gelen sel her şeyi silip süpürüyor

Çarşamba günü Avusturya, doğuda gök gürültülü fırtınalara neden olacak bir alçak irtifa sınırında yer aldı. Salı günü faaliyet alanı fırtınadan etkilenen Güney Tirol Lüsen itfaiyesinin yeni bir videosu, küçük bir fırtınanın bile ne kadar hızlı bir sele sebep olacağını gösteriyor. Sadece bir saniye içinde aniden şiddetli bir sel meydana geliyor.

İşte o görüntüler:

 

“Aniden bastıran şiddetli yağış iki derenin aniden kabarmasına ve yollarla köprülerin büyük hasar görmesine neden oldu. Hinterlüsen’de içme suyu ve elektrik hatları kesintiye uğradı. Bolzano’nun itfaiyesi, acil durum tedarikini sağlamak için akşam geç saatlerde bir jeneratör teslim etti” dedi.

Tirol de ciddi fırtına hasarına maruz kaldı. Akşam saat 18:15 sularında şiddetli bir fırtınanın ardından Fulpmes’te Omesbach üzerindeki köprü su kütleleri tarafından sürüklendi. Olayda yaralanan olmadı.

Arabanın üzerine ağaç devrildi

Kirchbichl’de 18 yaşındaki bir adam hafif yaralandı – fırtına arabasının tavanına bir ağaç fırlattı. Daha önce Kaunertal vadisinde, “Rödgarten” oluğunun yüksekliğindeki Kaunertal buzul yolunda bir çamur kayması meydana geldi. Akşam saat 19:00 sularında yol açılmış ve çamur kaymasının arkasındaki bölgede bulunan insanlar/araçlar geçebilmiştir. Daha sonra yol Wolfskehre’den Gletscherbahn’a kadar tüm araç trafiğine tekrar kapatıldı.| ©DerVirgül

Yayınlama: 16.08.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.