Yıllarca Yurtdışında Yaşamasına Rağmen Sosyal Yardım Aldı

Avusturya’da bir kadın, 12 yıl boyunca Türkiye’de yaşamasına rağmen, çocuk bakım yardımı dahil, bir çok sosyal yardımlardan yararlandığı tespit edildi. Merak edilen, 12 yıl boyunca resmî kurumların durumu nasıl fark edemediği.

Yıllarca Yurtdışında Yaşamasına Rağmen Sosyal Yardım Aldı

Avusturya Tirol Eyaletinde yaşayan ve Avusturya Vatandaşlığına sahip bir kadın, 12 yıl süredir Türkiye’de yaşamasına rağmen, sadece Avusturya’da ikamet edenlerin yararlanabileceği, sosyal haklardan ödenek aldığı ortaya çıktı.  

Tirol bölgesinde yaşadığı belediye evinin 300 Euro olan kirasını devamlı ödeyerek, kendisini ve çocuklarını Avusturya’da yaşıyor gösterdiği iddia edilen kadın, 2016 yılında Avusturya’ya gelerek doğum yaptığı da ileri sürüldü. 

Yeni doğan çocuğunun da yardım ödeneklerinin işlemlerini yaparak, tekrar Türkiye’ye döndüğü söylenmekte. 

12 yıl boyunca, yaklaşık 140 Bin Euro haksız kazanç sağladığı hesaplanan kadın mahkemeye çıkartıldı.  

40 yaşındaki kadın savunmasında, ülke dışında yaşanması durumunda, çocuk parası ve diğer sosyal yardım ödeneklerinden yararlanılmadığını bilmediğini iddia etti. 

Haberin medyada yer alması üzerine, sosyal medyadan tepkiler kadından çok, devlet kuruluşlarına karşıydı. 

12 yıl boyunca, hiçbir kontrolden geçmemiş olması, akıllara otoritede yaşanan eksiklikleri getirirken, ilgili kurumlar yaptığı açıklamada, devletin denetim sistemin oluşan bir hatayı bilerek kullanmanında suç olduğu yönünde oldu.  

Yasalara göre, resmî kurumlar tarafından vatandaşlara yapılan ödeneğin, yanlışlıkla ve haksız yere yapıldığını bilen vatandaşın, ödeneği kendiliğinden geri vermesi ve uyarması gerekmektedir dendi.(virgül.at) 

Yayınlama: 19.03.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.