Yorum | 19 Mayıs’ta Kafe ve Restoranların Açılması Suya mı Düştü?

Avusturya Hükümeti 19 Mayıs’ta tüm bölgeleri açmak isterken, Viyana belediye başkanı ihtiyatlı olunmasını istiyor. Belediye başkanına göre, on günden fazla ciddi tahminler yapamazsınız.

Yorum | 19 Mayıs’ta Kafe ve Restoranların Açılması Suya mı Düştü?

Adem Hüyük 

Bir tarafta, Federal hükümet tarafından 19 Mayıs için açıklanan daha geniş açılış adımları, diğer tarafta Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig’in bir kez daha kısıtlamaları hafifletme konusunda dikkatli ve ihtiyatlı olunması uyarısı.  

Ludwig, daha kapsamlı açılış adımları noktasında dikkatli, akıllıca ve sürdürülebilir adımlar atılmasını bir kez daha tekrarladı. 

Viyana’da alışveriş ve vücut bakım hizmet sağlayıcıları, 3 Mayıs’ta giriş testleri zorunluluğu ile yeniden kapılarını açacak.  

Ancak, Ludwig’in bu açıklamanın ardından, olası bir vaka artışı üzerine, yeniden kısıtlamaların gelebileceğini söylemesi, 19 Mayıs’ta daha geniş bir gevşemenin, olmayabileceği ihtimalini saklı tutmaktadır. 

Zira Ludwig’in, “Şahsen, birçok uzman gibi ben de geniş alanların kilidini tekrar açıp açamayacağımız konusunda şüpheliyim,” demesi,- her fırsatta dile getirdiği yaz aylarının garanti altına alınmasını istediğini gösteriyor. 

Belediye başkanı basın toplantısında, üzerinde durduğu bu konu dahilinde, hükümete sinyal göndererek, “Kısıtlamaların kontrolsüz şekilde kaldırılması, yaz aylarında başka bir korona dalgasına zemin hazırlayabilir ve ticareti daha büyük tehlikeye atabilir” dedi. 

Peki, Kafe ve Restoranların Açılması Suya mı Düşüyor?

Belediye başkanına göre, on günden fazla ciddi tahminler yapamazsınız. 

“Bu nedenle geri alınması muhtemel sözler verilmemeli ve etkilenen insanları güvensiz hissettirecek duyurular yapılmamalıdır. Ben bunu yapmak istemiyorum”.

Ülke genelinde geniş çaplı bir gevşeme olsa bile, bu, Viyana’nın rakamlardan bağımsız karar almayacağı gerçeğini değiştirmeyecek gibi. 

Yani, eyalet yönetimi mevcut duruma göre hareket edeceğini ve kısa vadeli hesaplar yapıp, yaz aylarında daha büyük kayıplar vermek istemiyor. 

Buda Viyana Eyaletinde kafe ve restoranlara uygulanan kısıtlamaların devam edebileceği anlamına gelir. 

Ancak, yine son sözü vaka sayıları ve hastanelerin doluluk oranı söyleyecek. 

Vaka sayılarının düşmesi de bizim elimizde olduğuna göre, sorumlulukla bununda üstesinden geliriz sanırım…

Öte yandan, Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig, her ne kadar uzmanların işaret ettiği yönde ilerlemiş olsa da, uzmanların analizleri üzerinden, federal hükümete karşı siyasi manevra yaptığı yadsınamaz bir gerçektir.|DerVirgül

Yayınlama: 27.04.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.