Avusturya Otobanlarının Ücretini İnternetten Ödemişti: Her Gün Ceza Geldi!

Avusturya 2018 yılında itibaren, otoban ücretlerini dijital vinyet siparişi ile temin etmekte. Başarılı bir proje oldu. İkinci yılda, sürücülerin üçte biri neredeyse bu şekilde otoban ücreti ödedi. Şimdi 1.9 milyon dijital vinyetle neredeyse yarısı oldu. Dijital vinyet edinme nispeten kolaydır. Asfinag web sitesinde geçerli bir e-posta adresi ve araç numarası belirtilmelidir. Başka hiçbir şeyin seçilmesine […]

Avusturya Otobanlarının Ücretini İnternetten Ödemişti: Her Gün Ceza Geldi!

Avusturya 2018 yılında itibaren, otoban ücretlerini dijital vinyet siparişi ile temin etmekte.

Başarılı bir proje oldu.

İkinci yılda, sürücülerin üçte biri neredeyse bu şekilde otoban ücreti ödedi. Şimdi 1.9 milyon dijital vinyetle neredeyse yarısı oldu.

Dijital vinyet edinme nispeten kolaydır.

Asfinag web sitesinde geçerli bir e-posta adresi ve araç numarası belirtilmelidir.

Başka hiçbir şeyin seçilmesine gerek yok. Veriler Asfinag’a kaydedilir. Karayolu üzerindeki kameralar tarafından yakalanırsanız, veritabanı ile bir karşılaştırma yapılır.

Plakanız, sistemde kayıtlı olduğundan, otoban ücretini ödediğiniz görülmekte ve size herhangi bir cezai müdahale söz konusu olmamaktadır.

Plakayı Doğru Vermek Şartıyla!

Bir Salzburg ailesi böylede, dijital dünyanın nimetlerinden yararlanmak istemiş, otoban ücretini internet üzerinden ödediklerini sanmışlardı.

Aile, kısa aralıklarla otobanı kullanmış, bir ay sonra posta kutusuna her gün bir mektup gelmeye başlamış.

Kurier gazetesinin aktardığı habere göre, verileri doldururken bir yazım hatası vardı. Bu nedenle araç numarası yanlış kaydedildi. Aile, karayolu (otoban) üzerindeki her seyahat için 120 Euro ödenmesi gerekiyordu.

Bir Ay Fark Edilmedi

Ailenin bir ay yanlış plakanın girildiğini bilmemesi, kayıtsızca otobanın kullanılmasını sağlamıştır. Sadece dört hafta sonra ilk ceza eve geldi. Bu arada, miktar 2.000 Euro’ya ulaştı.

Aile hatayı derhal yol bakım şirketine bildirdi. Çaba boşuna oldu. “Satın alırken plaka yanlış girildiyse, Asfinag haklı.

Böyle bir durumda sadece bir iyi niyet çözümü umut edilebilir ”diyor ÖAMTC hukuk uzmanı Nikolaus Authried.

Sadece mahkeme kararları bunu değiştirebilir: “Önümüzdeki birkaç ay içinde birkaç dava değerlendirilecek. Örneğin, kayıtta bir hata yaptığınızı rapor etseniz bile Asfinag’ın vinyeti yeniden hesaplayıp hesaplayamayacağı sorgulanabilir ”diyor Authried.

Salzburglu aile, vinyetin yenilenmiş satın alımı için 91.10 Euro’yu geri alacak. Ama para cezalarını ödemek zorundalar.

Dijital Otoyol Ücreti Şartnamesi

Dijital vinyeti satın aldıysanız, hemen geçerli değildir. Avusturya’da satın alımdan 18 gün sonra yaklaşık 2.200 kilometrelik otobanda sürmek yasaldır.

Bunun yasal nedenleri var.

Avrupa Tüketiciyi Koruma Direktifi, müşterilerin 14 gün boyunca çevrimiçi alışverişten çekilebileceğini öngörmektedir. Ayrıca, posta yolu için üç gün hesaplanmalıdır.

1 Şubat’ta eski vinyetin son kullanma tarihinin sonunda yasal olarak Avusturya otobanlarından yararlanmak istiyorsanız, dijital vinyeti en geç 14 Ocak’a kadar satın almanız gerekir.

İpucu: Dijital vinyeti ÖAMTC, ARBÖ veya ücretli istasyonlardan satın alırsanız, hemen geçerlidir.

Yeni Plaka

ÖAMTC hukuk uzmanlarına göre, dijital vinyet sahipleri taşındıktan sonra sıklıkla sorunlar ortaya çıkıyor. Araba aynı kalır, ancak başka bir idari bölgeye taşınırsanız, plaka değişir. Böyle bir durumda, dijital vinyet tekrar kaydedilmelidir. Bunu unutan herkes para cezası ödemek zorundadır.

İstisnalar

Birçok sürücü, vinyet için ödeme yapmaktan kaçınmak ve böylece belirli bölgelerde federal yollar ve belediyeliklerin yollarını kullandığından, Aralık 2019’dan beri Batı otoban, Inntal, Rheintal, Mühlkreis ve Linzer Autobahns bölümlerinde artık herhangi bir vinyet gereksinimi yoktur.

Diğer bir istisna, Gleinalm veya Bosruck tüneli, Tauern tüneli, Karawanken tüneli, Brenner otobanı ve Arlberg karayolu tüneli için geçerli olan geçiş ücretidir. Yüksek inşaat maliyetleri nedeniyle, vinyete rağmen ek bir ücret ödenmelidir.

Hasar

Örneğin, ön cam kırılırsa veya araç tamamen hasar görürse, yeni bir vinyet sipariş edebilir veya geri ödeme talep edebilirsiniz. Bunun formları Asfinag ana sayfasında bulunabilir.

Bu yapabilmek için, vinyetin alt kısmını gerektirir – bu nedenle fatura her zaman saklanmalıdır.

Doğru Yer

Ön cam üzerinde doğru yer çıkartma için de önemlidir. Etiket, bölmenin sol üst kısmında açıkça görülebilmeli, ancak renk tonu şeridinin arkasına yapıştırılmamalıdır./virgül

Yayınlama: 03.01.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.