Cebinden çıkan 34.500 Euro’ya, “Cep Harçlığım Dedi”

Avusturya Mali Polisi, lokal işletmecisinin evinde yaptığı aramada 3,5 milyon Euro kayıt dışı para ele geçirdi.

Cebinden çıkan 34.500 Euro’ya, “Cep Harçlığım Dedi”

Salzburg Eyaletinde vergi soruşturması kapsamında Mali Polis, büyük bir kayak merkezinin lokal işletmecilerinin ev aramaları sırasında yüksek miktarda kayıt dışı nakit paraya ulaştı.  

Toplam 3,5 milyon Euro’yu aşan bir miktarda kara parayla ve tasarruf cüzdanlarına el konuldu.   

Ayrıca aramalarda kaçak bir tabanca bulundu.

Maliyenin uzun zamandan beri şüphe duyduğu işletme sahibinin evine operasyon yapıldı. 

34.500 Euro Cep Harçlığı 

Ev aramalarında, giysi dolabında bir ceketin içinde ruhsatsız kaçak tabancaya ek olarak, ceketin ceplerinde 34.500 Euro bulundu.  

Sanık, “Bu paranın harçlığı olduğu” ifadesiyle, esprili bir şekilde açıkladığı görüldü.

Araştırmaların devamı, şüphelenilen vergi kaçakçılığının inanılmaz boyutunu ortaya çıkardı. 

Kasada ve çeşitli ceplerde toplam 780.000 Euro’nun üzerinde ve 200’ün üzerinde (!) nakit toplam 2,7 milyon Euro’dan fazla mevduatı olan ağırlıklı olarak isimsiz tasarruf cüzdanları bulundu.

Sanık paranın kaynağını açıklayamadığı için paranın Apres Ski-Lokals’dan gelen kayıt dışı tutulan gelir olduğu şüphesi oluştu.  

Özellikle, tasarruf defterlerini inceleyerek, yüksek sezonda her biri 15.000 Euro’nun biraz altında depozitolu üç adede kadar isimsiz tasarruf defterinin oluşturulduğu ve bu işlemlerin catering işletmesinin ticari belgelerine dahil edilmediği tespit edildi.

Sanık, arama nedeniyle, aramadan sadece birkaç gün sonra beklenen ek vergi talebi için vergi dairesine bir milyon Euro “avans ödemesi” olarak aktardı.  

Ayrıca, arama zamanından bu yana, yemek işletmesinin arama öncesi karşılaştırma dönemlerine göre aylık cirosunun kabaca iki katı beyan etmiş olması da dikkat çekici ifadeleriyle kayıtlara geçti. 

3.255.158 Euro Vergi Borcu 

Avusturya vergi dairesi, St. Johann-Tamsweg-Zell am See’nin vergi incelemesi tarafından desteklenen titiz vergi denetimi, 3.255.158 Euro tutarında ek bir vergi ödenmesini kararlaştırdı. 

Bunun çoğu hemen sanık tarafından ödendi.  

Ancak bu ödeme, dosyanın savcılığa verilerek yargılanma sürecini başlamasını engelleyemedi. 

Maliye Bakanından Teşekkür 

“Burada bulunan kara para miktarı en deneyimli müfettişleri bile şaşırttı” diyen Maliye Bakanı Gernot Blümel, “Vergi ve gümrük dolandırıcılığı rekabeti bozar, ekonomiye ve daha yüksek vergi ödemek zorunda olan her bireye zarar verir. Titiz soruşturma çalışmaları ve benzeri görülmemiş bu davanın başarıyla sonuçlanması için vergi inceleme dairesine ve vergi dairesine teşekkür ediyorum.”Dedi. |DerVirgül

Yayınlama: 10.06.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.