Salzburglu sürücü kursu eğitmeni soyuldum demişti ama mahkûm edildi

Salzburg’lu bir adam, icat edilen bir soygun ve yaklaşık 7.000 Euro nakit paranın kaybolduğu iddiasının ardından mahkûm edildi. Adam, kimliği belirsiz bir kişinin kendisini işyerinde tehdit ettiğini ve parayı aldığını iddia etmişti.

Salzburglu sürücü kursu eğitmeni soyuldum demişti ama mahkûm edildi

Hüküm giyen kişi bir sürücü kursu eğitmeni ve bu nedenle Motorlu Taşıtlar Yasasına göre özellikle güvenilir olması gerekiyor. Ancak bu durum, yalan delil beyanı, zimmete para geçirme ve kanunen cezalandırılabilir bir fiili taklit etme suçlarından suçlu bulunma kararıyla çelişebilir. Günlük yaklaşık 7.000 Euro’luk kazancı cebe indirmesine rağmen sürücü kursu sahibi onu çalıştırmaya devam etmek istiyor ve onu güvenilir, iyi bir çalışan olarak tanımlıyor.

Adam şirketin parasını harcayarak, bilinmeyen bir kişi tarafından soyulduğunu söylemişti.

Tazminat yok: “Gerçek çok uzun süre gizlendi”

Adamın parayı neden bankaya götürmediği bilinmiyor. Hüküm giyen adam, sorumluluğu kabul etmek dışında, duruşmada herhangi bir ayrıntı vermek istemedi. Savunma avukatı hala mahkeme dışı bir anlaşma umuyordu. Ancak görevli hâkim, Salzburg’lu adamın mahkemede çok önemli olan gerçeği çok uzun süre gizlediğini söyledi. Verilen ceza 8.400 Euro’luk kısmi bir para cezasıydı; ancak sürücü kursu eğitmeni temyiz başvurusuyla birlikte mahkeme dışı bir uzlaşma umudunu sürdürüyor. Ayrıca kaçırılan parayı da ödemesi gerekiyor.|©DerVirgül

Yayınlama: 27.06.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.