Avusturya’da kent meydanındaki heykelin 10,000 Euro değerindeki bronz figürü çalındı

Arşidük Leopold V anısına yapılan Leopold Çeşmesi’nden bronz figür çalındı. Polis hırsız veya hırsızları yakalayabilmek için vatandaştan yardım talep ediyor.

Avusturya’da kent meydanındaki heykelin 10,000 Euro değerindeki bronz figürü çalındı

Salı günü polis, Tirol-Innsbruck’taki Leopoldsbrunnen’den [Leopold Çeşmesi] bronz bir figürün çalındığını bildirdi. 30-40 kilogram ağırlığındaki bu figür, yapıştırıcının yanı sıra dişli demir çubukla tutturulmuş ve geçtiğimiz haftalarda zorla sökülerek çalınmıştı. Polise göre hırsızlık olayı 1 Şubat ile 17 Nisan tarihleri arasında gerçekleşti.

Universitätsstraße’deki Leopold Çeşmesi’nde ana figürün altına dört adet su kabı desteği monte edilmiştir. Bronz figürler Putto’dur. Tutkal ve dişli bir demir çubukla sabitlenmişlerdir.

[Putto, bir sanat eserinde, genellikle çıplak ve bazen kanatlı, tombul bir erkek çocuk olarak tasvir edilen bir figürdür.]

Obje, yaklaşık 60 cm boyunda ve yaklaşık 30 – 40 kg ağırlığında bronz bir figürdür. Maliyeti 10,000 Euro civarında.

Polis şimdi, olayla ilgili vatandaşlardan bilgi talep ediyor.

Leopold V

Erdemli olarak bilinen Leopold V, 1177’den Avusturya Dükü ve 1192’den ölümüne kadar Kutsal Roma İmparatorluğu’nda Steiermark Dükü olarak hüküm süren Babenberg Evi’nin bir üyesiydi. |© DerVirgül

Yayınlama: 18.04.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.