‘’Devlet elle ayakla yönetilmez’’ | “Buğday Tanesi” Filmi Viyana’da

Bebekken buğday tarlasında çıkan yangında vücudunun büyük bölümünde kalıcı yanıklar oluşan ve ellerini kaybeden Milletvekili Serkan Bayram’ın hayata tutunma mücadelesini anlatan film, Serkan Bayram’ın da katılımıyla Viyana Yunus Emre Enstitüsü’nde gösterime sunulacak.

‘’Devlet elle ayakla yönetilmez’’ | “Buğday Tanesi” Filmi Viyana’da

Viyana Yunus Emre Enstitüsü 26.04.2023 Çarşamba günü saat 18:30’da Milletvekili Serkan Bayram’ın katılımıyla, “Buğday Tanesi” filmini gösterime sunacak.

Film hakkında Türkiye basınında çıkan haberlerden derlediğimiz bilgiler şöyle:

Film, Serkan Bayram’ın kendi mücadelesinin yanında engelli bireylerin hayatlarına da dikkat çekerek çok sayıda kahramanın başarısını sinema perdesine aktarmasıyla da ilham verici bir başarı hikâyesi olarak öne çıkıyor.

Milletvekili Serkan Bayram’ın danışmanlığı ve yönlendirmesiyle Volkan Kapkın tarafından kaleme alınan “Buğday Tanesi” filminin yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca üstlendi. Yapımı Pro-In Production tarafından gerçekleştirilen filmin müziklerine Yıldıray Gürgen imza attı.

Deniz Arna ile Erkan Bektaş’ın da rol aldığı yapımın çekimleri İstanbul ve Ankara’da yapıldı.

Bebekken buğday tarlasında çıkan yangında, vücudunun büyük bir bölümünde kalıcı yanıklar oluşan ve ellerini kaybeden Serkan Bayram’ın hayata tutunma mücadelesini ve milyonlara umut olma hikayesini anlatan film, Türkiye’de 400 salonda, yurt dışında ise 6 ülkede izleyiciyle buluştu.

“Buğday Tanesi” filminin fragmanı

 

Filmin geliri ile engelli yaşam merkezi kurulacak

İlham verici bir başarı hikayesi olarak öne çıkan filmin galası, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde İstanbul AKM’de yapıldı.

Öte yandan filmden gelen gelirle de İstanbul’da Engelli Yaşam ve Kültür Merkezi kurulacağı belirtildi.

Milletvekili Serkan Bayram: “Bu filmle topluma rol model olmayı amaçladık”

İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, filmin geniş kitleler tarafından ilgiyle izleneceğini söyledi.

“Bu film ile yaşadıklarımdan yola çıkarak topluma rol model olmayı amaçladık. Ayrıca içeriğinde Cumhurbaşkanımızın yaklaşık yirmi sene boyunca engellilerle yakından ilgilenerek gerçekleştirdiği sessiz devrimi de aktardık.” diyen Serkan Bayram, şunları kaydetti:

“Bu film Türk siyasi tarihinde, Türk sinema tarihinde de bir ilke imza atacak.. En az 10 milyon gişe geliri elde edeceğimize inanıyorum. İnsan odaklı bu film, dört duvar arasında kalacakken, hayata tutunmuş, mücadele vermiş Serkan gibilerin, topluma nasıl faydalı olunabileceğini gösteren bir umut filmi. Bu film sayesinde bir engelli kardeşimiz dahi hayata tutunma azmini gösterirse film amacına ulaşmış olacak.

‘’Devlet elle ayakla yönetilmez’’

İlk hayata atılma deneyimim acı bir tecrübe oldu. Ancak yılmadım. Hukuk fakültesini bitirdikten sonra hâkim ve savcı olmak için girdiğim sınavda yüksek puan almama rağmen engelim nedeniyle elendim. Yirmili yaşlarda hayata tutunmaya çalışırken bu durum zoruma gitti. Ama mücadeleyi bırakmadım. Yüksek lisans sonrasında doktoraya devam ettim. Önce Erzincan sonrasında İstanbul’dan vekillik nasip oldu. Ve yargı paketinde ilgili maddeyi değiştirdik. Ankara’da ilgili maddenin değişmesi amacıyla altı ay mücadele ettim. Devlet elle ayakla yönetilmez. Devlet düşünceyle, beyinle yönetilir. Peygamberimiz dahi Yemen’e bir engelli sahabe atamıştır. Bunları iyi anlamak gereklidir. | ©DerVirgül

Yayınlama: 19.04.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.