Viyana Plakalı Aracın Sahibi: ‘’Ambulans Şoförü Durdu Ve Pasta Aldı’’

İstanbul’da Viyana plakalı aracın ambulansa yol vermediği ve ambulans şoförüne saldırdı haberinin gerçek dışı olduğu anlaşıldı. Aracın sahibi bu sabah Viyana’ya döndü ve Virgül’e konuştu.

Viyana Plakalı Aracın Sahibi: ‘’Ambulans Şoförü Durdu Ve Pasta Aldı’’

DHA – Demirören Haber Ajansı’nın, Viyana plakalı araç İstanbul’da Ambulansa yol vermediği ve üstelik, ambulans şoförüne saldırdığını iddia ettiği haberin yalan olduğu anlaşıldı.  

Habere göre, ‘’Olay, İstanbul-Gaziosmanpaşa’da Eski Edirne Asfaltı Sultangazi istikametine giderken meydana geldi., 112 acil ambulansı, Sultangazi’de kalp krizi geçiren bir hasta için yola çıktı. 

Önündeki 3 kişinin bulunduğu WxxxxF Viyana plakalı otomobilin sürücüsü, siren çalarak ilerleyen ambulansa yol vermek istemedi.  

Siren çalmayı sürdüren ambulansın şoförüne tepki gösteren sürücü, otomobilinden inerek hakaretler savurduğu sağlık ekiplerine saldırmak istedi.’’ denmişti.  

Haber Ajansı, Ambulanstaki sağlık ekipleri, kendilerine verilen adrese gittiğini ancak iddiaya göre hasta, ambulansın gecikmesi üzerine yakınları tarafından taksiyle hastaneye götürüldüğünü yazmıştı.  

Bütün bu gelişmeleri haber yapan DHA, ambulansın video kayıtlarının sadece, çok kısa bir bölümünü bültenlerinde yayınlamıştı.  

Haber Yalan Çıktı 

Habere konu olan kişi bu sabah Virgül’ü aradı…  

Viyana’da yaşayan Murat Görgülü, ailesiyle birlikte bir haftalığına İstanbul’a tatile gittiğini belirterek, haberin tamamen yalan olduğunu, gelişmelerin haberde yazıldığı gibi sonuçlanmadığını vurguladı.  

Görgülü olayı şu şekilde anlattı  

‘’ Yoğun bir trafik vardı.  

Önümüzde bir ambulans ve onun önünde de yavaş ilerleyen araçlar. Trafik tıkanık olsa da, yavaş yavaş hareket edebiliyorduk.

Ama bir süre sonra tamamen durdu.

Bunun nedeni: Ambulans şoförü aracın kontağını kapatarak, araçtan inmesiydi.

Biz araçta, ambulans şoförünün ambulansı yolda bırakarak nereye gittiğine bakıyorduk.

Şoför orada bulunan bir pastaneye girdi ve pasta aldı.

Bütün bunlar yaşanırken, yavaş ilerleyen trafik sayesinde, ambulansın önündeki trafik boşalmıştı.

Bizde yolda duran ambulansın önüne geçtik.

Tabi bir süre sonra trafik yine yavaşladı.

Bunun üzerine arkamızdaki ambulans sirenlerini çalıştırarak yol istedi.  

Biraz önce pastaneden, pasta aldığını gördüğüm şoförün, sirenlerini açmasını garipseyerek aracımdan indim.

Maksadım kavga değil, sadece acil bir durum varsa neden pasta almaya gittiğini söyleyecektim.

Videoda görülen ve benim önüme gecen kişi sivil polismiş.

Daha sonra oda olaya müdahil oldu.’’ 

Murat Görgülü, savcılıkta video kayıtları incelendiğinde, kendisinin haklı olduğunun anlaşıldığının ve ambulans şoförü hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi.  

Gazi Osmanpaşa karakolunda ifade verdiğini ve olayın gerçek yüzünün hemen ortaya çıktığını belirtti.  

Ayrıca, haberde yer verilen, ambulansın bir hastaya yetişmeye çalıştığı iddialarının da gerçek dışı olduğunun savcılık tarafından açıklığa kavuşturulduğunu vurguladı.  

Bu sabah Viyana’ya dönen Görgülü, çıkan haberleri yolda akrabalarının telefonla haber vermeleri sayesinde öğrendiğini, yol boyunca DHA haber ajansı aradığını, ajansın özür dilediğini, tekrardan haber yapma teklifinde bulunduğunu dile getirdi.  

Ordulu Murat Görgülü, yanlış, sorumsuzca ve araştırılmadan yapılan bir haber yüzünden linç edilmeye çalışıyorum diyerek, eğer gerçekten öyle bir şey olmuş olsaydı, ben şuan Viyana’ya geri dönebilir miydim dedi.. |Virgül 

© Bild:virgül

Yayınlama: 08.02.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.