Kadınlara taciz, itfaiye memurlarına saldırı iddiası

Avusturya’da bir sığınma merkezinin önünde yanan konteynere müdahale eden itfaiye memurlarına, sığınmacıların saldırdığı, kadın memurların ise taciz edildiği ileri sürüldü.

Kadınlara taciz, itfaiye memurlarına saldırı iddiası

Yukarı Avusturya’nın Steyregg kentindeki bir sığınma merkezinin önünde düzenlenen yangın söndürme operasyonu sırasında itfaiyecilere yönelik saldırı gerçekleştirildiği söyleniyor.

Perşembe gecesi Steyregg’deki eski bir otelin sığınma merkezinin önünde yanşadığı söylenen olay, konteyner yangını nedeniyle itfaiye ekiplerinin yaptığı operasyon sırasında, sığınmacıların saldırmasıyla geliştiği belirtiliyor.

İtfaiye komutanı Rudolf Breuer, “Krone” gazetesine yaptığı açıklamada, “İltica evinin sakinleri yangının kaynağı etrafında dans ederek bizim erişimimizi engelledi” dedi.

Kadınlar tacize uğradı

Ancak bu da yetmedi, gençler ve tüm erkek sığınmacılar arabaların arasında dolaşarak itfaiyecileri taciz etti. Breuer, “Daha sonra kadınların araçlarda kalmasını ve onları korunmasını sağladık” dedi.

Polis yedi devriye ve polis köpeğiyle olay yerine geldi ve durum sakinleşti. Olaylarla ilgili soruşturma ve yangının kundaklama olup olmadığı araştırılıyor.

Polis, yaptığı basın açıklamasında “belirli bir tehdidin tespit edilemediğini” söyledi.

Beurer şu ifadeyi anlayamıyor: “İlk gelen bendim. Neden yalan söyleyeyim? Tabii ki yangını söndürmeye başladık ama işler yolunda gitmedi.” Polis de şimdi bunun üzerinde çalıştıklarını ve itfaiyeyle tekrar görüşeceklerini açıkladı.

Polis eskortuyla yeni operasyon

Ertesi gün gençler yine yangın alarmını çalıştırdılar. İtfaiye bu kez polis eşliğinde tekrar sığınma merkezine gitmek zorunda kaldı. Steyregg itfaiye teşkilatı ana sayfasında, “Operasyon adresinde, bir düğme alarmının bir kez daha kasıtlı olarak etkinleştirildiği kısa sürede anlaşıldı” dedi.

Çok sayıda yanlış alarm

İtfaiye teşkilatında büyük bir hayal kırıklığı yaşanıyor. Yılın başından bu yana sığınma merkezine 15 defa yangın alarmına keyfi olarak basıldığı söylendi. 25 ve 26 Aralık tarihlerinde de alarma basıldığından itfaiyenin olay yerine gittiği belirtildi. Görünüşe göre birisi alarm düğmesine basarak “eğleniyor” dendi.

Bu arada Belediye Başkanı Gerhard Hintringer 11 Ocak’ta bir kriz zirvesi yapılacağını duyurdu.

FPÖ sonuç istiyor

Özgürlük Partisi [FPÖ] yaşananların ardından sert eylem çağrısında bulundu. Eyalet vali yardımcısı ve FPÖ eyalet partisi lideri Manfred Haimbuchner, “Ülkemizde sözde koruma arayan kişilerin acil servisleri engelleyerek ve kadın itfaiyecileri taciz ederek minnettarlıklarını göstermeleri kabul edilemez” dedi.| ©DerVirgül

Yayınlama: 28.12.2023
Düzenleme: 28.12.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.