Linz | Metal işçilerinin uyarı grevleri devam ediyor

Metal işçilerinin pazartesi gününden itibaren başladıkları uyarı grevleri kapsamında, Kärnten eyaleti ve Viyana’nın ardından çarşamba günü [bugün] Linz’de de grev başladı.

Linz | Metal işçilerinin uyarı grevleri devam ediyor

Sendikalar yüzde 11,6’lık bir ücret artışı isterken, işverenlerin teklifi çok daha düşük. Çarşamba gününe kadar metal sektöründe uyarı grevleri yapılacak.

Linz’de grev!

Yukarı Avusturya Eyaleti Voest’teki metal işçilerinin grevi Çarşamba sabahı Linz ve çevresinde önemli trafik sıkışıklıklarına neden oldu.

Metal işçilerinin grevi nedeniyle Voestalpine’e erişim yolları kapatıldı, bu nedenle Freistadt’tan gelen Mühlkreis otoyolundaki (A7) trafik sıkışıklığı sabah 07.30’da Treffling’e kadar uzandı ve bir saatlik zaman kaybına yol açtı. Westautobahn’da (A1) ters yönde ise kuyruk Franzosenhausweg çıkışına kadar uzandı.

Sendika, metal işçilerinin toplu iş sözleşmesinde enflasyonun dikkate alınması çağrısında bulundu

Sendika üyesi Hans Karl Schaller APA’ya yaptığı açıklamada “Uyarı grevleri sabah 6.00’da başladı” dedi. Çalışanlara yeni teklifin kendileri için ne gibi sonuçlar doğuracağını açıklamak için Voest’te departman çalışma toplantıları düzenleniyor. Ayrıca dış dünyaya, enflasyonun artık dikkate alınmaması halinde sonuçların ne olacağının sinyalini vermek istiyorlar. Yönetim kurulu üyeleri ikramiye alırken, her şeyi kazananlar sadece yüzde 2.5’lik bir artış ve bir defaya mahsus 100 Euro’luk bir ödeme alacaklar. Bu tartışmalı bir matematik olarak görülmektedir. Schaller, gerçek enflasyonun yüzde 9.6 olduğunu ve bunun önemli bir fark olduğunu vurguladı. Metal sanayi anlaşması diğer tüm sektörleri de etkiliyor.

Fabrikaya erişim sabah 08.00’e kadar kapalı kalacak. Daha sonra çalışanları bilgilendireceğiz ve yarın bir anlaşmaya varılamaması halinde ortaya çıkacak sonuçlara işçileri hazırlayacağız. İşverenler tekliflerinde ısrar etmeye devam eder ve taviz vermezlerse, uyarı grevleri greve dönüşecektir. Schaller kararlı bir şekilde taleplerinin %11.6’da kaldığını vurguladı.| ©DerVirgül

Yayınlama: 08.11.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.