15 bin tercihli oy alan Tarik Mete, SPÖ’nün sağ kanadına destek vereceğini açıkladı

Avusturya’da cumhuriyetin sembolü olan Sosyal Demokrat Parti [SPÖ], liderini arıyor… 2019 Avusturya Genel Seçimlerinde SPÖ’den 134. Sıradan aday gösterilen ve patinin genel başkanının aldığı tercihli oy oranını yakalayan Tarık Mete, SPÖ liderliği seçimlerinde Doskozil’i destekleyeceğini açıkladı.

15 bin tercihli oy alan Tarik Mete, SPÖ’nün sağ kanadına destek vereceğini açıkladı

Salzburglu SPÖ siyasetçisi Tarik Mete, partisinin pazar günü yapılan Salzburg eyalet seçimlerimden aldığı yenilgi sonrasında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, partisinin yakın zamanda genel başkan arayışına atıfta bulunarak, desteklediği lideri açıkladı.

“SPÖ’nün federal parti lideri olarak Hans Peter Doskozil’e oy verdim” diye yazan Tarık Mete, “Şu anda ihtiyaç duyulan şey net atılım, net mesajlar ve gerçek değişim!” diye tercihini destekledi.

Pazartesi gününden itibaren yaklaşık 148.000 Avusturya Sosyal Demokrat Partisi [SPÖ] üyesi, gelecekteki parti liderlerini oylamaya çağrıldı. Oylama 10 Mayıs’a kadar yapılabilecek.

Adaylar görevdeki Pamela Rendi-Wagner, Burgenland Valisi Hans Peter Doskozil ve Traiskirchen Belediye Başkanı Andreas Babler. Nihai karar 3 Haziran’da Linz’de yapılacak parti konferansında verilecek.

“SPÖ olarak bizim için ve ülkemizdeki insanlar için netliğe ihtiyaç var!”

Burgenland Valisi Hans Peter Doskozil’kiyi desteklediğini açıklayan Tarık Mete, “Ben ikna olmuş bir demokratım, bu nedenle fikirlerin rekabetini oldukça olumlu buluyorum ve herkes oy hakkını özgürce kullanabilir. Kazanan kim olursa olsun, bu karara saygı duyuyorum ve tüm gücümle hareketimiz için çalışmaya devam edeceğim” dedi.

Tarık Mete

29 Eylül 2019 Avusturya Erken Genel Seçimlerinde, Sosyal Demokrat Parti [SPÖ] Salzburg yerel politikacı Tarık Mete, 15.382 tercihli oy alarak, ülke çapında tercihli oy alanların sıralamasında yedinci sırada yer almıştı.| ©DerVirgül

Yayınlama: 25.04.2023
Düzenleme: 25.04.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.