Avusturya’nın göç politikası protesto edildi | “Sınırlar Öldürüyor”

Avusturya’da cumartesi günü daha insancıl bir iltica politikası için yüzlerce kişi sokaklara döküldü. Innsbruck’da yapılan yürüyüşte, göstericilerle polis arasında arbede yaşandı.

Avusturya’nın göç politikası protesto edildi | “Sınırlar Öldürüyor”

Avusturya’nın en büyük beşinci şehri ve Tirol eyaletinin başkenti Innsbruck’ta, [Sozialistischen Jugend] Sosyalist Gençlik tarafından, iktidarın göç politikalarının protesto edildiği bir yürüyüş düzenlendi. Gösteriye yaklaşık 600 kişi katıldı.

Gösteriye Sosyalist Gençlik örgütünün yanı sıra birçok sol örgütte katıldı.

Miting, Innsbruck’un pazar meydanında çok sayıda konuşmayla başlayarak, Halk Partisi [ÖVP] genel merkezi önünde devam etti.

ÖVP genel merkezine 150 kişilik bir sol grubun, siyah boyalı poşetleri atması üzerine polisle göstericiler arasında arbede yaşandı.

Miting sona ererken, bir konuşmacı çok sayıda göstericinin iki sivil polis tarafından SOWI’nin önünde tutulduğuna dikkat çekti. Yaklaşık 150 kişi oraya giderek yüksek sesle polisten kişileri serbest bırakmasını istedi.

Zaten alandan çıkmış olan gösteriye katılan kişinin neden gözaltına alındığı, sivil polis memuruna sorulması üzerine, polis açıklama yapmak istemedi.

Ancak mitingden önce, organizatörler polisin bu eylemine dikkat çekmiş ve yasal bilgi için bir telefon numarası vermiş ve notun kaybolması ihtimaline karşı gösteriye katılanlara numarayı kollarına yazmalarını tavsiye etmişti.

Landestheater önündeki meydanda yaşanan olayın ardından tekrar konuşmalarla devam eden miting, kısa bir süre sonra sona erdi. | © DerVirgül

Yayınlama: 05.02.2023
Düzenleme: 05.02.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.