Kaza mahallinde cep telefonuyla fotoğraf çekenlere suç duyurusu

Cumartesi günü Avusturya’nın Mattersburg otoyolunda [S4] meydana gelen ciddi trafik kazasının ardından, ölen iki kişinin kimlikleri netleşti. Kazadan sonra olay yerinde fotoğraf çekenler hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Kaza mahallinde cep telefonuyla fotoğraf çekenlere suç duyurusu

Burgenland’daki kazada ölenlerin kimlikleri açıklandı. Kafa kafaya çarpışmanın neden meydana geldiği henüz bilinmiyor. Burgenland Bölge Emniyet Müdürlüğü Pazar günü yaptığı açıklamada, Eisenstadt bölgesinden 54 yaşında bir erkek ve bir kadının hayatını kaybettiğini duyurdu. Kazada dört kişi de ağır yaralandı.

54 yaşındaki sürücü Mattersburg istikametinde seyrederken, Hartberg-Fürstenfeld bölgesinden 20 yaşındaki bir sürücünün aracı saat 15.30 sularında henüz açıklanamayan bir nedenle Sigless [Mattersburg bölgesi] yakınlarında kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmada genç adamın yolcu koltuğunda oturan annesi ve diğer araçtaki Burgenländlı hayatını kaybetti.

Her iki araçta bulunan diğer dört kişi ise ağır yaralanarak ambulans ve acil durum helikopteriyle Wiener Neustadt, Eisenstadt, Oberwart ve St Pölten’deki hastanelere kaldırıldı. Kazanın meydana geldiği bölgede S4 otoyolu dört saat süreyle trafiğe kapatıldı.

Olayı izleyenler kaza mahallinde fotoğraf çekti

Mattersburg itfaiyesi yaptığı açıklamada, kaza mahallinde cep telefonuyla fotoğraf çeken izleyicilerden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Bu kişilerin polise ihbar edildiği belirtildi. Polise göre, acil servis görevlilerinin işlerini veya dikkatini dağıtacak bir şekilde fotoğraf çekilmesi yasak.

S4’ün güvenlik güncellemesi öne çekilecek

Cumartesi günü öğleden sonra meydana gelen çarpışma, SPÖ Burgenland Bölge Müdürü Roland Fürst’ü de Pazar günü olayla ilgili açıklama yaptırdı. “Daha Nisan ayında S4’te iki kişi hayatını kaybetti. Bir başka ciddi trafik kazasının ardından, S4’ün uzun süredir gecikmiş olan güvenlik iyileştirmesinin öne alınmasını talep ediyoruz.” Ulaştırma Bakanı Leonore Gewessler [Yeşiller] ve Asfinag bu konuda “mümkün olan en hızlı şekilde inceleme yapmalıdır”. Öncelik, şeritlerin merkezi çarpışma bariyerleriyle ayrılmasıdır çağrısında bulundu.

İklim Koruma Bakanlığı, federal düzeyde tüm prosedürlerin tamamlandığını söyleyerek tepki gösterdi. Aşağı Avusturya ve Burgenland’daki bazı yasal konular hala açıktı. “Asfinag gerekli izinleri mümkün olan en kısa sürede almak için elinden gelen her şeyi yapıyor. İzinlerin alınması, güvenlik yükseltmesinin inşaatının başlaması için bir koşuldur” denildi. Bakanlığın şu anda süreci hızlandırmak için kullanabileceği bir fon bulunmamaktadır dedi. | ©DerVirgül

Yayınlama: 20.08.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.