Korona Rüşveti | Gece Kulübüne Girişlerde Testi Olmayanlardan 10 Euro Aldı

Avusturya’da bir güvenlik görevlisi, gece kulübüne girişlerde aşı ve test kanıtı sunamayanlardan 10 Euro alarak girişlerine izin verdiği ortaya çıktı. Görevli, iki yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.

Korona Rüşveti | Gece Kulübüne Girişlerde Testi Olmayanlardan 10 Euro Aldı

Cumartesi akşamı Klagenfurt’ta bir güvenlik şirketinin çalışanı, 3G sertifikalarını kontrol etmek yerine gece gastronomisini ziyaret etmelerini sağlayan erişim bilekliklerini sattığı tespit edildi.

Basında çıkan haberlere göre, 3G düzenlemesinin kanıtını istemek yerine, gece kulübüne girişlerde kanıt sunamayanlara 10 euro karşılığında geçiş izni vermesi kenti karıştırdı. 

Bazı müşterilerin süreci filme alıp videoyu internete koyması nedeniyle yakalanan güvenlik görevlisinin işine hemen son verilirken, polis hakkında soruşturma başlattı. 

Klagenfurt’un Belediye Başkanı Christian Scheider, olay karşısında şaşkınlığını gizleyemeyerek, bu tür toplumun sağlığıyla oynayanlar hakkında en yargı gerekeni yapacaktır dedi. 

Kaç kişiye 10 euro karşılında geçiş izni ve korona virüsü taşıyıcısı olup olmadığı bilinmezken, güvenlik şirketinin ikinci bir çalışanı da Pazartesi günü işten çıkardığı söylendi. 

Polis, güvenlik görevlisinin iki yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacağını belirtti.|DerVirgül 

© Bild: DerVirgül 

Yayınlama: 16.08.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.