Avusturya’da tatil dönüşü zincirleme kaza | Beşi çocuk 10 yaralı

Büyük tatil dönüş yolculuğu sırasında Avusturya’nın A10 otoyolu üzerinde zincirleme kaza meydana geldi. Bazıları ağır olmak üzere 5 yetişkin ve 5 çocuk yaralandı.

Avusturya’da tatil dönüşü zincirleme kaza | Beşi çocuk 10 yaralı

Cumartesi günü Kärnten eyaletinde trajik bir trafik kazası meydana geldi. Kärnten’in Krems Belediyesi yakınlarındaki A10 Tauern otoyolunda Salzburg istikametinde ilerlerken ciddi bir yığılma meydana geldi.

Polis sözcüsü Mario Nemetz yaptığı açıklamada, “İkisi Almanya’dan, biri Polonya’dan, biri de İngiltere’den olmak üzere dört araç kazaya karıştı” dedi. “Aralarında altı yaşından küçük beş çocuğun da bulunduğu toplam on yaralı var.”

Yol tamamen kapandı, kurtarma helikopterleri devrede

A10’un tamamen kapatıldı. Üç kurtarma helikopteri [RK1, C7 ve C11] yaralı çocukları Klagenfurt Hastanesi’ne götürdü. İlk bilgilere göre yetişkinler başka hastanelere dağıtıldı.

Kaza nedeniyle uzun bir kuyruk oluştu. Bu arada Villach istikameti tamamen yeniden trafiğe açıldı. Salzburg yönünde ise kaza yerinden sadece bir şerit trafik geçebildi.

Karawankentunnel sınır kapısında da [A11] çok sayıda tatilcinin geri dönmesi nedeniyle trafik sıkışıklığı yaşandı. Slovenya’dan gelenlerin Avusturya’ya giriş için bekleme süresi yaklaşık iki saattir.| ©DerVirgül

Yayınlama: 19.08.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.