Wels Yarından İtibaren Yüksek Riskli Bölge İlan Edilecek

Yukarı Avusturya Eyaleti Wels kentinde, yedi günlük insidans 311’e ulaştı. Sağlık bakanlığının bugün valilere gönderdiği yönetmeliğine göre, kentten çıkışlarda test ibraz edilecek.

Wels Yarından İtibaren Yüksek Riskli Bölge İlan Edilecek

Wels yarından itibaren yüksek riskli bölge ilan edilecek.  Yukarı Avusturya şehrinde yedi günlük insidans sayısı 311olduğu kaydedildi.

Tamamen aşılanmış %50’nin altındaki düşük aşılama oranı nedeniyle, yarından itibaren Wels’te çıkış testleri yapılacaktır.  

Kentten ayrılanlar negatif test sonucu ibraz etmek zorunda. 

Ek olarak, bu durumda FFP2 maske gereksinimi ve test kapasitelerinin genişletilmesi yeniden uygulanacak. 

Yönetmelik Valilere Gönderildi

Korona önlemlerinin bölgesel olarak sıkılaştırılması gelecekte nüfusun aşılama oranıyla da bağlantılı olacağı söylenirken,

Sağlık Bakanı Wolfgang Mückstein’ın (Yeşiller) ilgili “yüksek riskli bölgeler için kararnamesi” Perşembe günü valilere gönderildiği  ve ertesi gün, yani Cuma günü yürürlüğe gireceği belirtildi. 

Yeni kararname, önceki “yüksek insidans kararnamesinin” yerini alacak.  

Gelecekte, bir bölgeyi yüksek riskli bölge olarak sınıflandırırken, 100.000 kişi başına yedi günlük insidansa ek olarak, ilgili bölgenin aşılama oranı da dikkate alınacak.

Mückstein önlemle ilgili olarak “Aşı, koronavirüse karşı en etkili korumadır ve virüsün aşılı ve aşısız insanlar arasında ayrım yaptığını görüyoruz” dedi.  

Virüsün hedefe yönelik ve bölgesel bir şekilde yayılmasını engellemek için, ilgili aşılama oranına da özel dikkat gösterilmelidir diye ekledi. 

Yüksek riskli alanlar için, vali veya kaymakamlık makamı gelecekte insanların ancak 2. COVID-19 Açılış Yönetmeliği (3G kanıtı) anlamında düşük epidemiyolojik risk kanıtı sağlayabilmeleri halinde söz konusu bölgeyi terk etmelerini şart koşacaktır.)  Kanıt sağlama yükümlülüğünün kontrolleri, mümkün olduğu kadar yüksek bir sıklıkta rastgele bir şekilde gerçekleştirilecek.  

Silahlı Kuvvetlerden de bu amaçla yardım talep edilebilir.

Ayrıca, yüksek riskli bölgeler için valilikler veya ilçe idari makamları, SARS-CoV-2’nin yayılmasını kontrol altına almak için daha fazla önlem almalıdır.  

Bunun için – diğerlerinin yanı sıra – önceki düzenlemelerin öncelik kontrolleri, örneğin ticarette 3-G kanıtı, artan temas takibi, MNS takma zorunluluğunun genişletilmesi ve FFP2 maskeleri takma zorunluluğunun getirilmesi gibi önlemler veya daha fazlası karantina önlemleri gündeme geliyor.| DerVirgül 

Yayınlama: 26.08.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.