Avusturya’da Koronayı Atlatan Altı Kişide Mutasyonlu Virüs Görüldü

Avusturya’nın Tirol Eyaletinde, halihazırda koronavirüs ile enfekte olmuş altı kişi, Güney Afrika mutasyonu ile yeniden enfekte oldu.

Avusturya’da Koronayı Atlatan Altı Kişide Mutasyonlu Virüs Görüldü

Eyaletten Çarşamba günü yapılan açıklamaya göre, kişilerde Ocak başı ile Şubat ortası arasında ikinci kez korona virüsü için pozitif test yapıldı ve bunlarda Güney Afrika mutasyonu tespit edildi. İlk enfeksiyonlar, Eylül sonu ile Kasım başı arasında gerçekleşmişti.

İkinci Enfeksiyon Geçiren Altı Tirollü

Korona görev gücü başkanı Elmar Rizzoli, “Şu anda mevcut olan bilgilere göre, altı vaka da ikinci enfeksiyonun hafif seyrini gösterdi” dedi. Halkı koruyucu önlemlere uymaya çağırdı.

Mutasyon Yoluyla Yeniden Enfeksiyonlar Hala Araştırılıyor

Bir mutasyon yoluyla yeniden enfeksiyonlar hala güncel araştırmanın konusudur – güncel uzman makaleleri, Güney Afrika mutasyonundan ve şu anda hüküm süren korona virüsünden iyileşenlerin ikinci kez enfekte olabileceği bilimsel çalışmaları rapor edecek. Birinci ve ikinci enfeksiyonla bağlantılı bir enfeksiyon veya hastalığın seyri şu anda hala araştırma konusu.

Güney Afrika Vaka Sayısı Artmaya Devam Ediyor

Bu arada, Tirol’de tam veya kısmi sıralama ile teyit edilen Güney Afrika vaka sayısı 343’e yükseldi. Ek olarak, bir PCR anormalliği gösteren ve bu nedenle şüpheli vakalar olarak sınıflandırılan 192 vaka var. Dokuz şüpheli vaka daha eklendi. Tüm vakalarda birlikte – yani tam sekanslı, kısmen sekanslı ve şüpheli vakalar – toplam 137 aktif pozitif bulunamakta.

Doğrulanmış ve şüpheli vakaların yaklaşık yüzde 60’ı Schwaz kasabasında. Kufstein bölgesinde yüzde 19 ve Innsbruck bölgesinde yüzde ondan fazlası kaydedildi. 

Yüzde beşi eyalet başkenti Innsbruck, yüzde üçü Reutte bölgesine ve yüzde birinden biraz fazlası Kitzbühel ve Imst bölgelerinde tespit edildi.  

Vakaların yüzde birden azı Landeck bölgesinde gerçekleşti. Lienz bölgesinde şimdiye kadar görülen tek şüpheli vaka, daha fazla sıralamada doğrulanmadı. Doğu Tirol, Güney Afrika mutasyonu olmayan tek Tirol bölgesi olarak kaldı.|virgül 

© Bild: virgül 

Yayınlama: 18.02.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.