Avusturya’da Mevlâna Cami duvarına kesik domuz kafası asıldı

Avusturya’da Türkiye kökenlilerin yoğun olarak gittiği caminin duvarına, kesik domuz kafası asılması suretiyle bir saldırı gerçekleşti.

Avusturya’da Mevlâna Cami duvarına kesik domuz kafası asıldı

Avusturya’nın Graz kentinde bulunan Mevlâna Camiye pazar günü bir saldırı gerçekleşti.

Kimliği belirsiz failler pazar akşamı Lend bölgesindeki bir caminin girişine kesik bir domuz kafası yerleştirdi. Anayasayı Koruma Eyalet Ofisi olayla ilgili soruşturma başlattığı söylenirken, bunun hedef gözetilerek yapılmış bir saldırı olduğu tahmin edilmektedir dendi.

Edindiğimiz bilgilere göre, dün [3 Eylül Pazar] saat 21:40 sularında polis, bir mahalle sakininin Josefigasse’deki bir caminin giriş bölümüne zarar verildiğine dair ihbarını aldı. Rapor alındığında, giriş alanına kesik bir domuz kafası yerleştirildiği ortaya çıktı. Suçun işlendiği saat 20:40 ile 21:40 arasına kadar indirilebilmektedir. Başka bir hasar tespit edilmediği belirtildi.

Daha önce de yapıldı

Anayasayı Koruma ve Terörle Mücadeleden sorumlu Devlet Dairesi failler hakkında soruşturma başlattığı saldırı, Graz’da ilk defa yapılmıyor.

6 Mayıs 2016 gecesi, Avusturya’nın Steiermark Eyaleti’nin başkenti Graz’da, inşaat halindeyken İslam Kültür Merkezi Camisi’ne, domuz kafası bırakılmış, saldırıya ilişkin dört zanlı gözaltına alınmıştı.|© DerVirgül

Yayınlama: 04.09.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.