Babasını öldürüp intihar etti

Avusturya Leibnitz bölgesindeki Wagna’da Steiermark polisi salı günü iki ceset buldu.

Babasını öldürüp intihar etti

Steiermark Eyaleti Polis Departmanı’nın çarşamba sabahı yaptığı duyuruya göre, ölenler bir baba (80) ve bir oğul (38). Sebebi hala belirsiz. Oğul, polise başvurarak babasını bıçakladığını bildirdi ve telefonu kapattı. Polis daha sonra oğlunun cesedini evin önünde buldu; muhtemelen intihar etmişti.

Acil çağrı alındı

Cesedin bulunmasından önce bir aile anlaşmazlığı yaşanmış olabilir; Eyalet Kriminal Dairesi o gece bir soruşturma başlattı. Şu ana kadar kesin olan şey, saat 19.15’ten kısa bir süre sonra polise bir acil durum çağrısının geldiğidir. Bir adam, az önce babasını bıçakladığını söyledi. Daha kesin sorular sormaya fırsat bulamadan adam konuşmayı sonlandırdı ve telefonu kapattı.

Ancak polis adresi biliyordu ve bu nedenle birkaç polis devriyesi ve Cobra özel gücü hemen bölgeye gönderildi. Arayan kişiyle iletişim kurmaya yönelik yeni girişimler başarısız oldu. Olay yerine gelen özel polis ekipleri, müstakil evin arazisindeki çayırda ölü bir adam buldu. Bu muhtemelen acil aramayı yapan Güney Steiermark’tan 38 yaşındaki kişi. Kurşun yarası vardı. Yanında çimlerin üzerinde kendisine kayıtlı bir tabanca da bulundu. Adam, diğer birkaç ateşli silahla birlikte yasal olarak ateşli silaha da sahipti.

Bir ceset daha bulundu

Polis daha sonra evin mutfağında başka bir erkek cesedi buldu. Görünüşe göre bu, bıçakla yaralanan 80 yaşındaki baba. Olay yerinde şüpheli cinayet silahı olan mutfak bıçağı ele geçirildi.

Özel kuvvetler evde yapılan aramada oğlunun partnerini (48) buldu. İddia edilen suçun işlendiği sırada evin üst katındaydı ve polisin gelmesiyle şaşkına döndü. Muhtemelen hiçbir şey fark etmemişti ve yaralanmamıştı. Kadın, kriz müdahale ekibi tarafından götürülerek tedavi altına alındı.

Soruşturmalar başladı

Steiermark Eyaleti Kriminal Polis Dairesi’ne (LKA) bağlı cinayet masası müfettişleri ve olay yeri görevlileri, akşam saatlerinde soruşturmaya başladı. Graz savcılığı soruşturmaları yürütmek üzere ateşli silahlar ve adli tıp uzmanlarını görevlendirdi. Artık otopsi kesin ölüm nedenini açıklığa kavuşturacak. Bu arada, suçun kesin arka planını açıklığa kavuşturmak için evin çevresinde soruşturmalar ve ilave görüşmeler devam ediyor.| ©DerVirgül

Yayınlama: 11.10.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.