Eşinin arabasına takip cihazı takan adama hapis cezası

35 yaşındaki bir adam, eşinin konum verilerini gizlice takip ettiği gerekçesiyle salı günü Avusturya’da üç ay hapis cezasına çarptırıldı.

Eşinin arabasına takip cihazı takan adama hapis cezası

Avusturya’nın Graz kentinde yaşanan olayın öncesinde, eşine karşı birçok sabıkası olan adam, eşinin arabasına en az üç takip cihazı yerleştirmiş ve eşini “boynunu kesmekle” tehdit etmişti. İşsiz adam mahkemede tüm suçlamaları reddetti.

Sanık suçlanan eş

Mahkemede “AirTag’leri [takip cihazı] ben takmadım” diyen Grazlı adam, başımın polisle derde girmesini istediğini, bu nedenle takip cihazlarını arabaya eşinin taktığını iddia etti. Yargıç bunun arkasındaki mantığı sorduğunda sanık, “Çünkü onun yanında durmadım” diyerek karısı ile yeni karısı arasında yaşandığı iddia edilen bir tartışmaya atıfta bulundu.

Ancak savcı, takip cihazlarının 35 yaşındaki sanığın telefon numarasına bağlı olduğunu, bu nedenle sanığın iddiasının “geçerli olmadığını” belirterek itiraz etti.

Mağdur ifade vermeyi reddetti

Karısı tanıklık etmek istemediği ve ortada kanıt olmadığı için yargıç, sanığın “boyun kesme” hareketi yaparak tehlikeli bir tehditte bulunmaktan beraatine karar verdi. “Ancak bir noktada, bir şeylerin olabileceği gün gelecektir” diye uyardı. Sanık temyiz hakkından feragat etti, savcılık herhangi bir açıklama yapmadı, bu nedenle ceza – üç ay şartlı hapis olarak karara bağlansa da henüz kesinleşmedi.| ©DerVirgül

Yayınlama: 26.07.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.