Graz’da yapılan Filistin yanlısı gösteriye polis müdahale etti

Avusturya Steiermark eyalet polisine göre cuma akşamı Graz-Griesplatz’ta yasaklanan Filistin yanlısı bir gösteri düzenlendi. 14 yaşındaki bir Suriyelinin Graz’ı “yok etmek” istediğini belirten Tiktok videosu ortalığı karıştırdı.

Graz’da yapılan Filistin yanlısı gösteriye polis müdahale etti

Avusturya’nın ikinci büyük kenti Graz’da cuma akşamı saat 17.00 civarında Griesplatz’ta toplanan Filistin yanlısı göstericilere polis müdahale etti.

Polis sözcüsü Fritz Grundnig yaptığı açıklamada “Gösteri aslında yasaktı” dedi. 70-80 kişi dağılmamakta ısrarcı oldu ve Gazze savaşında Filistin’in yanında olduklarını açıkladılar dedi.

“Steiermark Barış Platformu” ve “Filistin ile Dayanışan Avusturya” gruplarının organize ettiği gösteride, polis ile göstericiler arasında küçük boyutta arbede yaşandığı ve bazı göstericiler hakkında yasal işlem yapıldığı bildirildi.

Ayrıca bir tutuklama da oldu, ancak gösteriyle bağlantılı değildi: Avusturya’da geçerli bir oturma izni olmayan bir kişi göçmenlik yasası uyarınca tutuklandı.

14 yaşındaki Suriyeli Graz’ı “yok etmek” istiyorum videosu yayınladı

Perşembe günü bir Tiktok videosu ortalığı karıştırdı. 2015’ten bu yana Graz’da yaşayan bir Suriyeli (14), eyalet başkentinin “yok edilmesi” çağrısında bulundu. Polis 14 yaşındaki genci bularak hakkında işlem yaptığı bilgisini verdi.

Benzer gösteriler geçen hafta Südtirolerplatz’ta da yapılmıştı. Ayrıca yetkililer tarafından yasaklandı ve dağıtıldı.

Yahudi cemaati alarma geçti

Mur’daki Griesplatz’tan çok uzakta olmayan Graz’daki sinagog, polis tarafından daha sıkı korunmaya başlanıldığı gelen bilgiler arasında.

Graz Yahudi cemaatinin başkanı Elie Rosen, “Pek çok Yahudi vatandaş şu anda düşmanlıktan etkileniyor. Tehdit e-postalar alıyorum. İsrail’in kara saldırısının “fail-mağdur ilişkisinin daha da kötüye gitmesine” yol açacağından korkuyorum” diye konuştu. | ©DerVirgül

Yayınlama: 20.10.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.