Yeni Radar Kutuları Çok Acımasız!

Avusturya’da Radar cihazları lazer teknolojisine dönüştürülüyor. Sadece Steiermark Eyaleti’nde 5 günde, 22.000 hız ihlali tespit edildi. Bu cihazların tolerans tanıma gibi bir durumu da yok.

Yeni Radar Kutuları Çok Acımasız!

Avusturya’da yeni radar sistemi, sürücülerin korkulu rüyası olacak gibi.

Sadece beş gün içinde Steiermark Eyaleti’nde 22.000 hız ihlalinden% 90’ı sabit cihazlar tarafından ölçülmüştür, geri kalanlar ise mobil cihazlar tarafından raporlanmaktadır.

Daha yüksek doğrulukta yeni ölçüm teknikleri nedeniyle artan cezalar, Polis için bile büyük bir sayı olarak değerlendirildi.

 

Peki Rakamlar Nasıl Arttı?

Radar cihazları lazer teknolojisine dönüştürüldü.

Saatte en fazla 15 kilometrelik bir hız fazlalığı durumunda aktif hale geçen radar kutuları, artık 5 km hız fazlalığı durumunda yeni cihazlarda aktif duruma geçmekte.

Buna ek olarak, radar kutuları her iki yönde de sürat ölçümü yapma özelliğine sahipler.

Steiermark’daki radar kutularının yaklaşık üçte biri yeni ölçüm teknolojisine dönüştürülmüş ve 2020’ye kadar tüm cihazlar Avusturya’nın her yerine yerleştirilecek.

Yeni teknolojiye göre, ehliyetlerin emniyet tarafından alınması da daha kolay olacak.

Bu, saatte 40 km / fazla hızla seyahat ettiğinizde, bu yeni kutular artık daha doğru bir şekilde yakalayabilir. Yani kaç kilometre hızla gittiğiniz tam anlamıyla tespit edildiğinden, ehliyetinizi kaybetme riski artmaktadır.

Önceki sistemde, cihazların hız ölçümü tam anlamıyla netlik kazanmadığında, ehliyetlere el konmasını zorlaştıran bir durum doğuruyordu.

Polis bu yeni ölçüm teknoloji sayesinde, hız limitini aşanların sabit radar kutuları tarafından tespit edileceğini belirtti. (virgül.at)

Yayınlama: 21.09.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.