Avusturya’da hayvan bakıcısı gergedan tarafından öldürüldü

Salzburg Hellbrunn Hayvanat Bahçesi’ndeki gergedan bakıcısına saldırdı. 33 yaşındaki hayvan bakıcısı hayatını kaybetti. Bir başka bakıcı da ağır yaralandı.

Avusturya’da hayvan bakıcısı gergedan tarafından öldürüldü

Ölümcül kaza sabah 7.00’den kısa bir süre önce meydana geldi. Polisin yaptığı açıklamada, bir meslektaşının bakıcıya yardım etmeye ve gergedanı uzaklaştırmaya çalıştığında, hayvanın ona da saldırdığı belirtildi. Bavyeralı olan hayvan bakıcısı göğsünden ciddi şekilde yaralandı. Kadın kaza mahallinde hayatını kaybetti.

Hayvanat bahçesi müdürü Sabine Grebner bu sabah düzenlediği basın toplantısında bakıcıyı çok deneyimli biri olarak tanımladı. Grebner, “Her zaman çok dikkatli ve çok düşünceliydi ve hayvanlara karşı son derece iyi hisleri vardı” dedi.

Bakıcı dişi gergedanı kremlemek istedi

33 yaşındaki kadın, 1,8 ton ağırlığındaki dişiyi böceklerden korumak için bir sopayla kremlemeye çalışırken öldürüldü. Grebner bunun günlük bir rutin olduğunu söyledi. Otuz yaşındaki hayvanın neden böyle bir tepki verdiği hala belirsiz. Hayvanat bahçesi müdürü, hayvanat bahçesindeki dört gergedanın da bakılmaya alışık olduğunu ve fırçalanmaya izin verdiğini, çağrıldığında kapalı alana geldiğini ve anestezi olmadan kan örnekleri alınmasına da tahammül ettiğini söyledi.

Salı sabahı meslektaşına yardım etmeye çalışan 34 yaşındaki bakıcı da hayvan tarafından saldırıya uğradı. Ciddi yaralar alan bakıcı ambulansla Salzburg Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

“Gergedanlar temelde nazik hayvanlardır”

Grebner basın toplantısında kazanın nasıl meydana geldiğinin tam olarak belirlenmesi gerektiğini söyledi. Hellbrunn’daki tüm güvenlik düzenlemeleri şu anda değerlendiriliyor ve optimizasyon olanakları ortaya çıkarsa, bunlar elbette uygulanacak.

Gergedanlar temelde çok nazik ve zeki hayvanlardır, sadece ağırlıkları onları idare etmeyi zorlaştırır. Jeti adlı söz konusu gergedan, Afrika’daki bir rezervden geldiği 2009 yılından bu yana Salzburg Hayvanat Bahçesi’nde bulunuyor. Yaşanan trajik olay nedeniyle Salzburg Hayvanat Bahçesi Salı günü kapalı kaldı.

Viyana’da 2002 ve 2005 yıllarında meydana gelen ölümcül hayvanat bahçesi kazaları

Salzburg’da meydana gelen bu kaza, bir bakıcının hayvan saldırısı sonucu öldüğü ilk ölümcül hayvanat bahçesi kazasıdır. Viyana’daki Schönbrunn Hayvanat Bahçesi’nde bu türden son kaza 2005 yılında meydana gelmişti. O tarihte 39 yaşındaki bir bakıcı, sabah erken saatlerde hayvanat bahçesindeki günlük işlerini yapmak üzereyken bir filin saldırısına uğramış ve hayatını kaybetmişti.

2002 yılında ise üç jaguar Schönbrunn’da genç bir hayvan bakıcısını öldürdü. Genç bakıcı jaguar muhafazasında yem hazırlarken, kilit altında tutulması gereken üç hayvan ortaya çıkmıştır. Hayvanlardan biri bakıcıya saldırmış ve onu boynundan ısırarak öldürmüştür.

1991 yılında bir bakıcı, şu anda feshedilmiş olan Safaripark Gänserndorf’taki (Aşağı Avusturya) yırtıcı hayvan muhafazasında bir kaplan tarafından saldırıya uğramış ve ölümcül şekilde yaralanmıştır. Adamın cesedi arabasından yaklaşık on metre uzakta bulundu. Adam daha önce hayvanat bahçesi kurallarına aykırı olarak arabasından inmişti.| ©DerVirgül

Yayınlama: 12.09.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.