Avusturya | Süpermarketlerde Tespit Edilen Korona Enfeksiyonu İçin Çağrı

Sağlık yetkilileri, Avusturya’nın Steiermark eyaletindeki süpermarketlerde iki korona enfeksiyonu vakasının tespitinin ardından, müşterilerden sağlık durumlarını izlemelerini istiyor.

Avusturya | Süpermarketlerde Tespit Edilen Korona Enfeksiyonu İçin Çağrı

Steiermark iletişim departmanından Pazartesi günü yapılan açıklamada, Kaindorf’taki Spar süpermarketi ve Strallegg’deki Adeg Riegler’in etkilendiği belirtildi.

Steiermark’taki iki süpermarkette Corona bulaşmış insanlar:

Kaindorf’ta 23 Ağustos Pazartesi günü 06.40-11.00 ve 15.00-19.00 veya Çarşamba günü 6.40-12.00 saatleri arasında markette bulunan müşterilerin sağlık durumlarını yakından izlemeleri gerekiyor.

Strallegg’de bu, 25 Ağustos Çarşamba günü 07:00 – 12:00 veya 15:00 – 18:00 veya Perşembe günü 07:00 – 12:30 saatleri arasında Adeg’de alışverişe giden müşterileri etkilediği varsayılıyor. 

Nefes darlığı, boğaz ağrısı, burun akıntısı, kuru öksürük, ateş veya ani tat veya koku alma duyusunun kaybı gibi belirtiler olması durumunda, “Cluster Spar-Markt Kaindorf” notu ile hemen 1450 numaralı sağlık telefonuna başvurulmalıdır. 

Veya “Cluster Aadeg Riegler” resmi PCR testi yapılabilir.

Bu durumda, test sonucu çıkana kadar diğer kişilerle temastan mümkün olduğunca kaçınılmalıdır.

Yapılan açıklamanın devamında, herhangi bir semptomu olmayanlar sağlık durumlarına dikkat etmeli ve gönüllü olarak örneğin Steiermark eyaletindeki test caddelerinden birinde ücretsiz bir PCR testinden yaptırmalıdır dendi. |DerVirgül

Yayınlama: 30.08.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.